ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: Μια «γροθιά» η πόλη για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΜΒ

επιλογή-ευθύνης-μια-γροθιά-η-πόλη-γι-44888

“Μια «γροθιά» η πόλη για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΜΒ και του δημοσίου συμφέροντος”, επισημαίνεται από την παράταξη της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου “Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά”, με αφορμή την κοινοποίηση προς τη ΔΕΥΑΜΒ δικογράφου με το οποίο η ΕΡΓΗΛ απαιτεί την καταβολή από την επιχείρηση ποσό 9.209.772,94 €.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

«Η προκλητική ενέργεια της ΕΡΓΗΛ, να κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της ΔΕΥΑΜΒ για εντελώς αυθαίρετες απαιτήσεις της, πρέπει να προσκρούσει, όπως, άλλωστε, έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, στο παρελθόν, «εις ώτα μη ακουόντων», μέχρι σήμερα, σε ένα συμπαγές μέτωπο όλων των δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου, των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής, των εργαζομένων της Επιχείρησης και ολόκληρης της πόλης και των φορέων της.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε η αδίστακτη και αδηφάγος αυτή εταιρία μόνο τυχαία δεν είναι. Γιατί αύριο, Παρασκευή, διεξάγεται στο Εφετείο Λάρισας η «μητέρα των δικών», στην οποία θα κριθεί επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η ουσία της υπόθεσης.

Την ώρα της μεγάλης μάχης, δεν υπάρχει χώρος για κριτική. Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει για την παράταξή μας, τη στάση ευθύνης της οποίας τη γνωρίζουν, καλύτερα απ’ τον καθένα, η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Τούτη την ώρα, λοιπόν, δεν θα πούμε τίποτε περισσότερο.

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει στη διάθεσή της όλα τα «όπλα», ώστε να επιτύχει τη δικαίωσή της. Τόσο η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, στην οποία στηρίζεται η αγωγή, όσο και τα πορίσματα των δύο Επιτροπών, με τα οποία η προηγούμενη διοίκηση αποκάλυψε το «μυστικό», που επί τόσα χρόνια «κρυβόταν» επιμελώς κάτω από τη γη, αποδεικνύουν, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι στην πραγματικότητα δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ που οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, όλη η πόλη πρέπει να είναι μια «γροθιά» για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΜΒ και του δημοσίου συμφέροντος. Έχοντας εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, πιστεύουμε πως η ΔΕΥΑΜΒ θα δικαιωθεί. Και δικαίωση σημαίνει να μην πληρώσει τελικά στην ΕΡΓΗΛ ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ποσό που αντιστοιχεί στο έργο που πράγματι εκτελέστηκε.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου