Φυσικοθεραπευτές: «Φυσικός μας χώρος η Σχολή Επιστημών Υγείας»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-19, 17:35:06
Φυσικοθεραπευτές: «Φυσικός μας χώρος η Σχολή Επιστημών Υγείας»

Την αντίθεσή τους στην ένταξη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στη Σχολή Φυσικής Αγωγής, Φυσικοθεραπείας και Διαιτολογίας με έδρα τα Τρίκαλα αντί της Σχολής Επιστημών Υγείας, όπως προωθείται σύμφωνα με την πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το νέο Πανεπιστήμιο, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του συλλόγου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιο Πετράκο.

Από την πλευρά του συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρος Πέτρος Λυμπερίδης, ο Α’ αντιπρόεδρος Σπύρος Ρουμελιώτης, ο Γιάννης Σακκόπουλος, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του παραρτήματος Μαγνησίας, και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του συλλόγου στη διυπουργική επιτροπή για την εκπαίδευση, Γιώργος Γιόφτσος.

Θέμα της συνάντησης ήταν η έκθεση των απόψεων και των θέσεων του συλλόγου για το μείζον ζήτημα της πρόθεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μην εντάξει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στις σχολές επιστημών υγείας.

Από την πλευρά του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών υποστηρίχθηκε η αδιαπραγμάτευτη θέση του για την ένταξη του τμήματος στις σχολές επιστημών υγείας, και εκτέθηκε στον πρύτανη ο κίνδυνος για την αλλοίωση της ακαδημαϊκής οντότητας της φυσικοθεραπείας, που μπορεί να έχει και επιπτώσεις για το επαγγελματικό προφίλ των αποφοίτων της.

Σημειώνεται ότι βάσει του σχεδίου του Π.Θ. ιδρύεται Σχολή Φυσικής Αγωγής, Φυσικοθεραπείας και Διαιτολογίας, με έδρα τα Τρίκαλα, στην οποία υπάγονται τα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα, Φυσικοθεραπείας στη Λαμία και Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στην Καρδίτσα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=