ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση για το δημογραφικό από τον Αλ. Mεϊκόπουλο

παρέμβαση-για-το-δημογραφικό-από-τον-α-45371

«Το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας», και προβάλλεται η αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας «εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπισή του», καθώς ως τάση μπορεί να μην είναι σημερινή, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί ως «λογικό απότοκο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος στην κοινή συνεδρίαση τηςΔιακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα το «Δημογραφικό και Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2016 – 2017: Τάσεις, προκλήσεις και πολιτικές».

Όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο, ιδιαίτερη μνεία έκανε ο βουλευτής για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η αρνητική τροπή του δείκτη γονιμότητας στην περιοχή της Μαγνησίας, αναφέροντας ότισύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια «παρατηρείται μία φοβερά ανησυχητική μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα δημόσια νηπιαγωγεία, που αγγίζει ακόμη και το 20%». Επίσης, ο βουλευτής παρέθεσε και στοιχεία της απογραφής του 2011, σύμφωνα με τα οποία «στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, φαίνεται ότι το σύνολο των παιδιών από 0-19 χρονών ανέρχεται σε 17.350, ποσοστό πάρα πολύ χαμηλό αν λάβουμε υπόψη ότι το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού με βάση την απογραφή ανέρχεται σε 190.010».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου