ΤΟΠΙΚΑ

Π.Μαλινδρέτος: Υποστελεχωμένα Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας

π-μαλινδρέτος-υποστελεχωμένα-νοσοκο-45429

Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όσο και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, αλλά και της φύλαξης του “Αχιλλοπούλειου”, ανέδειξε ως κυρίαρχα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, ο κ. Παύλος Μαλινδρέτος.

Ο νέος πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επεσήμανε αρχικά ότι ο ίδιος και η νέα Διοίκηση της Ενωσης προτίθενται να συνεχίσει τις διεκδικήσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο ίδιο ύφος, αλλά με διαφορετικό τρόπο – όπως είπε – από αυτό που λειτουργούσε η προηγούμενη Διοίκηση.

Αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε ότι στον Νομό υπάρχουν 80 κενές θέσεις γιατρών, 200 νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στους διοικητικούς υπαλλήλους καταγράφονται ελλείψεις σε ποσοστό 50%.

Ηδη, όπως είπε, έχει αποστείλει επιστολή στην 5η ΥΠΕ ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων και την άμεση πρόληψη 15 γιατρών.

Σε ό,τι αφορά στη φύλαξη του Νοσοκομείου και τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ο κ. Μαλινδρέτος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να έχουν κατανόηση, με δεδομένα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη προσωπικού. “Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά υπάρχουν προβλήματα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Τέλος, ο κ. Μαλινδρέτος αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, τον κ. Νίκο Χαυτούρα, επισημαίνοντας ότι τον τιμά και συνεργάζεται μαζί του και πως σέβεται την αγωνιστική του δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου