ΤΟΠΙΚΑ

Αναδρομικά διεκδικούν οι συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι

αναδρομικά-διεκδικούν-οι-συνταξιούχ-45700

Αναδρομικά αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ του Ν. Μαγνησίας από το πρώην ταμείο τους, ζητώντας να υπολογιστούν εκ νέου οι συντάξεις τους και με τα πραγματικά ποσά που λαμβάνουν οι μειώσεις των μνημονίων.

Οι κρατήσεις που έχουν, σύμφωνα με τους ίδιους, γίνονται με βάση τις συντάξεις πριν τις περικοπές και όχι με βάση τα πραγματικά ποσά που λαμβάνουν γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ήδη τις παλιές περικοπές με καπέλο!

Πρόκειται για παράνομες χρεώσεις για τις οποίες οι συνταξιούχοι μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή αναδρομικών ποσών που χρεώθηκαν αδικαιολόγητα ή εξαιτίας λάθους υπολογισμών, όπως τονίστηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, την οποία διοργάνωσαν με πρωτοβουλία τους συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι από το Δ. Βόλου και στην οποία παραβρέθηκαν συνάδελφοί τους από πολλούς ΟΤΑ.

Για την διεκδίκηση των παρακρατήσεων, οι συνταξιούχοι θα υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο ταμείο τους, για τη διόρθωση των συντάξεων και τη χορήγηση των αναδρομικών. Παράλληλα όπως αποφασίστηκε θα επανασυσταθεί ο σύλλογος συνταξιούχων δημοτικών υπαλλήλων ΟΤΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου