ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σταμπουλής: Θα αλλάξουν οι υπουργικές αποφάσεις για την ΑΓΕΤ

γ-σταμπουλής-θα-αλλάξουν-οι-υπουργικέ-46389

Εν αναμονή νέων υπουργικών αποφάσεων σε ότι αφορά την ΑΓΕΤ και τις αδειοδοτήσεις καύσης απορριμμάτων, βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά τα τελευταία γεγονότα και την πίεση των πολιτών, ώστε να γίνονται έλεγχοι για το υλικό που καίγεται από την τσιμεντοβιομηχανία- που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού- σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Βόλου ο Γιώργος Σταμπουλής, Περιφερειακός Σύμβουλος- καθηγητής του Οικονομικού Παν/μιου Θεσσαλίας, στην πρωινή εκπομπή «Η ζωή χωρίς ήρωες» της ΕΡΤ Βόλου.

Οι νέες υπουργικές αποφάσεις θα υποχρεώνουν, προφανώς, την πολυεθνική εταιρία να καίει υλικό, πιο φιλικό στο περιβάλλον, για παράδειγμα φυσικό αέριο, ενώ άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος μετεγκατάστασης της ΑΓΕΤ ή η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας συμπλήρωσε ο κ. Σταμπουλής.

Επίσης, ήταν σαφής σε ότι αφορά τη θέση του σχετικά με το θέμα της καύσης απορριμμάτων, της ΑΓΕΤ, του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, αλλά και του αναπτυξιακού σχεδιασμού με βάση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο οφείλει να είναι απολύτως φιλικό, διότι το περιβάλλον δεν είναι παράπλευρη απώλεια. Είναι προτεραιότητα ανάπτυξης.

Πηγή: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου