ΤΟΠΙΚΑ

Διάδρομοι φιλοσοφίας και λογοτεχνίας δημιουργήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

διάδρομοι-φιλοσοφίας-και-λογοτεχνία-46487

Διάδρομοι αρχαίων φιλοσόφων αλλά και Ελλήνων λογοτεχνών δημιουργήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Είκοσι τέσσερις αρχαίοι φιλόσοφοι και 28 Ελληνες λογοτέχνες «δάνεισαν» τα ονόματά τους σε ισάριθμα μαθητικά ντουλαπάκια, «προκαλώντας» τους μαθητές να… ανακαλύψουν τη δράση τους και την προσφορά τους στην εξέλιξη της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννη Καραφέρη, στο σχολείο κάθε τμήμα δεν έχει τη δική του αίθουσα διδασκαλίας. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου υπάρχουν αίθουσες μαθημάτων: αρχαίων ελληνικών, μαθηματικών, φυσικής, ιστορίας…

Οι μαθητές αντί να κάνουν μάθημα ανά τμήμα σε κάποια αίθουσα, μετακινούνται από αίθουσα σε αίθουσα ανάλογα με το μάθημα που έχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές διαθέτουν και τα δικά τους ντουλαπάκια γα να βάζουν τα βιβλία, τις σάκες και τα προσωπικά τους αντικείμενα. Εως και χθες τα 500 ντουλαπάκια των μαθητών ήταν αριθμημένα.

Μέσα στις γιορτές του Πάσχα όμως τα ντουλαπάκια άλλαξαν… Πενήντα δύο από αυτά «βαφτίστηκαν» με τα ονόματα αρχαίων φιλοσόφων και Ελλήνων λογοτεχνών, και στους σχολικούς διαδρόμους που φιλοξενούνται δημιουργήθηκαν διάδρομοι φιλοσοφίας και λογοτεχνίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραφέρης, στόχος είναι και τα 500 ντουλαπάκια των μαθητών να αποκτήσουν… ονόματα. Ο επόμενος διάδρομος θα είναι αφιερωμένος στη μυθολογία.

Στη συνέχεια, ονόματα θα δοθούν και στις αίθουσες μαθημάτων. «Σκεφτόμαστε για παράδειγμα να ονοματίσουμε την αίθουσα φυσικής σε αίθουσα Αϊνστάιν», είπε ο κ. Καραφέρης.

«Προσδοκία μας είναι να δώσουμε έμπνευση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, προερχόμενη από το έργο των σπουδαίων αυτών ανθρώπων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης μαθητικής αποστολής από την Τουρκία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ιταλία, που αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για το προσφυγικό. Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου θα φιλοξενήσει τους μαθητές και θα γίνει συνδιδασκαλία και άλλες δράσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου