ΤΟΠΙΚΑ

Και νέοι πρόσφυγες στον «Μόζα»

και-νέοι-πρόσφυγες-στον-μόζα-46675

Αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνταν στις πρώην εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. στον Βόλο. Στους 73 πρόσφυγες που βρίσκονταν στο κέντρο φιλοξενίας ήδη από την περασμένη Παρασκευή, προστέθηκαν χθες το μεσημέρι επιπλέον 9 άτομα, ενώ το απόγευμα έγινε υποδοχή 43 ακόμη Συρίων και Ιρακινών. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες με μικρά παιδιά, που κατέφθασαν με δύο διαφορετικά λεωφορεία.

Το κέντρο φιλοξενίας που άρχισε να… παίρνει ζωή από την περασμένη εβδομάδα, λειτουργεί με ευθύνη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Στον χώρο υπάρχει γιατρός ενώ η σίτιση των προσφύγων γίνεται μέσω εταιρείας catering.

Στο πλευρό των αρχών βρίσκεται η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που τόσο χθες όσο και τη Δευτέρα φρόντισε για τη μεταφορά ιατρικών περιστατικών. Πρόκειται για ένα ορθοπεδικό και ένα οδοντιατρικό περιστατικό για τα οποία χρειάστηκε διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και μια οικογένεια που μεταφέρθηκε προς εξέταση σε ιδιώτη δερματολόγο, ο οποίος τους χορήγησε θεραπεία για αλλεργία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέοι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στον Βόλο από τη Σάμο εγκλιματίστηκαν αμέσως στον νέο χώρο φιλοξενίας, χωρίς αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 23 Σύριοι πρόσφυγες έφυγαν με τα πόδια από τον Μόζα και διανυκτέρευσαν σε παρκάκι πάνω στον κυκλικό κόμβο Διμηνίου, επειδή δεν τους άρεσαν οι εγκαταστάσεις διότι τους είχαν υποσχεθεί… διαμερίσματα στην παραλία. Οι 23 μάλιστα επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, και με ευθύνη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας μετέβησαν στην Αθήνα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου