ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αναβαθμίζεται η ιστορική «Κλούβα» μετά από 100 χρόνια

αναβαθμίζεται-η-ιστορική-κλούβα-με-46870

Με έργα προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αναβαθμιστεί το γήπεδο της Νίκης Βόλου, με την ιστορική «Κλούβα» να αναμορφώνεται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά από ανάλογο «λίφτινγκ» στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Λάρισα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται να εγκρίνει και το αίτημα των κυανόλευκων, και για τον λόγο αυτό μίλησε χθες ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης κ. Στέργιος Φάτσης, αναφέροντας πως το εγχείρημα με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο, ενώ τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018. Συγκεκριμένα ο κ. Φάτσης μίλησε στον «Βόλος 986»:

Για την ανακαίνιση του Π. Μαγουλάς: «Είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο, όταν έγιναν οι πρώτες επαφές, παρουσία του κ. Αγοραστού και της κας Κολυνδρίνη στο γραφείο της κας Κολυνδρίνη, όπου καταθέσαμε ένα αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε αν είναι εφικτό να βοηθήσει να γίνει μία ανακαίνιση στο Π. Μαγουλάς. Εκείνη την περίοδο, υπήρχε ένα νομικό κόλλημα, όμως παρόλα αυτά εγώ και ο κ. Βενέτης δεν παρατήσαμε την προσπάθεια, παραμείναμε σ’ επαφή με τον κ. Αγοραστό, ώστε να βρεθεί ο τρόπος για να είμαστε νομικά καλυμμένοι και να προχωρήσουμε. Το τελευταίο διάστημα η επικοινωνία με τον περιφερειάρχη έγιναν πιο πυκνές και προς τιμήν του κ. Αγοραστού, τον οποίο ευχαριστούμε, έδειξε το ενδιαφέρον να βοηθήσει τον σύλλογό μας, στο κομμάτι της ανακαίνισης του Π. Μαγουλάς.

Οπότε τώρα που ο κ. Αγοραστός ήρθε να εγκαινιάσει το Κέντρο Κοινότητας Βόλου, ήρθε κι έκανε αυτοψία στο Π. Μαγουλάς. Εκεί μας ανακοίνωσε πως θα διατεθεί το ποσό των 250.000 €, στο οποίο περιλαμβάνεται ο χλοοτάπητας, αναστήλωση της κερκίδας στην οδό Μαιάνδρου, που είχε περιορισμό λόγω στατικής ανεπάρκειας, επίσης θα αλλάξει όλη η όψη του γηπέδου από την πλευρά της Μαιάνδρου, πιθανώς θα τοποθετηθούν καρεκλάκια στη σκεπαστή κερκίδα, κιγκλιδώματα και στις τρεις θύρες για ασφάλεια, θα φτιαχτούν τα αποδυτήρια και ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν και προβολείς.

Αυτή η συνάντηση έγινε την Παρασκευή (13/04) και άμεσα ξεκίνησαν οι μηχανικοί να δουλεύουν, να γίνει η σχετική μελέτη και να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ερασιτέχνη και Περιφέρειας. Επιθυμία, επίσης, του περιφερειάρχη είναι η Νίκη να κάνει πλήρως λειτουργικό το γήπεδο του Π. Μαγουλάς και να επιστρέψει στη φυσική της έδρα.

Μάλιστα, η αδειοδότηση του γηπέδου θα καλύπτει και τη Football League. Ετσι, θεωρούμε, μπροστά μας έχουμε άλλο ένα πρότζεκτ να τρέξουμε ως Ερασιτεχνική, σε ένα γήπεδο που χτίστηκε το 1924 και εκτός από κάποιες μικρές παρεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν, δεν έχει γίνει τίποτε άλλο. Ευτυχώς βρέθηκαν καν τα χρήματα και τονίζω και πάλι πως όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία του κ. Αγοραστού να βοηθήσει τη Νίκη Βόλου».

Για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα: «Όλα θα γίνουν άμεσα. Ήδη οι μηχανικοί βρίσκονται στο “Π. Μαγουλάς” για να προχωρήσουν οι μελέτες. Ο κ. Βενέτης με μηχανικούς της Περιφέρειας ήδη έχουν ξεκινήσει δουλειά ώστε ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου