ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνες» για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

καμπάνες-για-οδήγηση-υπό-την-επήρει-47728

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας για έξι μήνες επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 24χρονο Βολιώτη, για πρόκληση τροχαίου με τραυματισμό υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Το ατύχημα συνέβη προχθές στις 8 το απόγευμα. Ο κατηγορούμενος, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, εξήλθε από την οδό Δοξοπούλου στη Νέα Ιωνία με το αυτοκίνητό του και έστριψε στη Μελ. Μερκούρη κάνοντας μεγάλη καμπύλη, με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με διερχόμενο δικυκλιστή.

Στο δικαστήριο παραδέχτηκε τις πράξεις του. «Έφταιγα. Ήπια εννέα ποτά. Είχα χωρίσει και το μυαλό μου ήταν αλλού», φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο, ζητώντας συγγνώμη.

Παρών στο αυτόφωρο ήταν και ο δικυκλιστής που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, και εξετάστηκε ως μάρτυρας. «Δεν κατάλαβα πώς πετάχτηκε. Ήμουν σταματημένος σε ερυθρό σηματοδότη. Ήρθε από αριστερά και με τίναξε. Σταμάτησε πάντως και έδειξε ενδιαφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ένοχος για οδήγηση Ι.Χ. επιβατικού δικύκλου κρίθηκε χθες και ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου προχθές στις 11 το βράδυ στην Επαρχιακή Οδό Βόλου – Αργαλαστής, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το Αυτόφωρο καταδίκασε τον κατηγορούμενο με ποινή φυλάκισης εφτά μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας για έξι μήνες.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου