ΤΟΠΙΚΑ

Τα παιδιά Ρομά εκπαιδεύονται

τα-παιδιά-ρομά-εκπαιδεύονται-47818

Καρπός του προγράμματος «Ενταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στo πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος -το οποίο υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Χρήστο Γκόβαρη, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο- θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης CD της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς», στην οποία συμμετέχουν μαθητές του Προγράμματος.

Η παιδική χορωδία «Δημητριάς» είναι ο καρπός συνεργασίας φορέων, που ως έχει στόχο τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την άμβλυνση του ενίοτε παρατηρούμενου κοινωνικού αποκλεισμού και την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής μεγάλης μερίδας παιδιών Ρομά του νομού Μαγνησίας.

Η ηχογράφηση έγινε στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τη χρηματοδότηση της εκτύπωσης και αναπαραγωγής του CD ανέλαβε η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην έκδοση αυτή, τα παιδιά ερμηνεύουν τραγούδια που προέρχονται από διάφορα λαϊκά μουσικά ιδιώματα του ελλαδικού χώρου. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου