ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μέτρησαν αλλιώς
Υπήρχε καλύτερη εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή στο ΠΕΠ από έναν άνθρωπο που έχει τόσο μεγάλη εμπειρία σαν τον Αλέκο Βούλγαρη, αναρωτήθηκε προχθές ο δήμαρχος Πορταριάς αλλά απάντηση δεν πήρε.
Μπορεί ο Βασίλης Κοντορίζος να υπερθεμάτιζε για την εκπροσώπηση στις Επιτροπές, όμως “άλλαι αι βουλαί” της πλειοψηφίας.
Μέτρησαν προφανώς… αλλιώς το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Β.Κ

Εκλεισε την πόρτα…
Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ποσότητες νερού από τις πηγές Λαγωνίκας στο Πουρί για την αντιμετώπιση αναγκών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος η δήμαρχος Ζαγοράς κ. Αφροδίτη Μανίνη.
Η δήμαρχος Ζαγοράς μιλώντας στα ερτζιανά ήταν κατηγορηματική ότι το νερό φτάνει πλέον μόνο για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και όσοι ήλπιζαν σε αυτό θα έπρεπε, πριν δηλώσουν οτιδήποτε, να είχαν ρωτήσει το Δήμο Ζαγοράς.
Η κ. Μανίνη, έκλεισε την πόρτα πριν καλά- καλά ανοίξει.
Β.Κ

Γαλλικά…
Μέχρι έξω από το ΕΚΒ ακούγονταν προχθές οι φωνές… των πιο βροντόφωνων. Η διαμάχη μεταξύ Τ. Τριανταφυλλάκου από την ΔΑΣ- ΕΣΑΚ με τον Γ. Παπαδημητρίου από την ΠΑΣΚΕ επισκίαζε τα πάντα. Αφορμή το θέμα των απολυθέντων της ΔΕΥΑΜΒ.
Ο συνδικαλιστής της ΕΣΑΚ εμμέσως πλην σαφώς υπαινίχθηκε ότι το ΕΚΒ καθυστέρησε να αντιδράσει και ότι το πρόβλημα ενδεχομένως να είχε λυθεί νωρίτερα. Η άποψη αυτή προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με τον Γ. Καλατζή και τον Γ. Κίτσιο να έχουν βγει από τα ρούχα τους… (μεταφορικά) και τον Γ. Παπαδημητρίου να ξεσπαθώνει… Ακούστηκαν πολλά “γαλλικά” μέχρι να ηρεμήσει το κλίμα. Μετά λένε γιατί η εργατική τάξη δεν πάει στον παράδεισο…
Β.Κ

Γιατί;
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σωκράτης Αναγνώστου ήταν μεταξύ των φορέων που, εμμέσως πλην σαφώς, έθεσαν ζητήματα στην παρουσίαση της μελέτης για την ποιότητα του αέρα προχθές στο δημαρχείο του Βόλου, κυρίως γιατί αυτή η μελέτη κρατήθηκε δύο και πλέον χρόνια στα συρτάρια πριν παρουσιαστεί.
Όχι τίποτα άλλο, επισήμανε πολύ απλά και λογικά ο Σωκράτης, αλλά σαν ΤΕΕ την αναζητήσαμε αρκετές φορές και κανείς δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει τι και πως…
Β.Κ

Ναι μεν, αλλά…
Χωρίς ωστόσο να αποτελεί ποτέ πανάκεια μία μελέτη, τα συμπεράσματά της ασφαλώς και είναι χρήσιμα, καθώς δίνουν δυνατότητα για διάλογο αλλά και ερεθίσματα προκειμένου τελικά να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Πάντως καλό θα είναι πριν ληφθούν τα όποια μέτρα να υπάρχει επικαιροποίηση, αλλά και ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν νέες μετρήσεις όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις που έγιναν και σε άλλους ρύπους όπως π.χ. το βενζόλιο που είναι και καρκινογόνο.
Β.Κ

Κάλπες με ενδιαφέρον
Στις 9 Μαΐου το πιθανότερο στήνονται οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών. Εκλογική διαδικασία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου του κλίματος που συνεχίζει να επικρατεί στους ακαδημαϊκούς χώρους, στον απόηχο των πολύμηνων κινητοποιήσεων. Σε αυτό το κλίμα έντασης οι φοιτητικές παρατάξεις συγκρούστηκαν, ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους, προέβαλλαν τις θέσεις τους, διαμόρφωσαν στον ένα ή τον άλλο βαθμό τις εξελίξεις μέσα στους χώρους τους.
Το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό, καθώς οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζουν να «καίνε» και η κάλπη των επικείμενων φοιτητικών εκλογών εκτιμάται ότι θα δεχθεί τα μηνύματα των τελευταίων μηνών.
Β.Σ.

«Ηλεκτρονικός» διάλογος
Τέσσερις μήνες λειτουργίας συμπληρώνει ο δικτυακός τόπος της Νομαρχίας Μαγνησίας (www.nampolites.gr). Σκοπός του η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βήματος (forum) κοινωνικής διαβούλευσης με τους πολίτες και τους φορείς του νομού.
Στόχος της νομαρχιακής αρχής, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, η δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο τον Νομό, μετά από κοινωνική διαβούλευση και σύμφωνα με τις γνώμες και απαιτήσεις των πολιτών της Μαγνησίας.
Με ηλεκτρονικά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες η ΝΑΜ προτρέπει τους φορείς και πολίτες να χρησιμοποιήσουν το βήμα διαλόγου, να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις.
Από την πρώτη ψηφοφορία –ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι ακόμη μικρός, μόλις 36- το 63,9% δηλώνει θετική άποψη για τον ιστότοπο και το 22,2% αρνητική.
Β.Σ.

Ο βιολογικός

Το 1998, όταν εγκαινιάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός του Βόλου, ήταν μία μονάδα -πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν στο βιολογικό δεν μπήκε ούτε ένα τούβλο και το κυριότερο δεν έγινε η τριτοβάθμια μονάδα επεξεργασίας απολύμανσης, για την οποία τόσος ντόρος έγινε τις τελευταίες μέρες…
Α.Τ.
Θύμιζε εκλογές…
…Πάντως όλος αυτός ο θόρυβος των τελευταίων ημερών θύμιζε και λίγο επανάληψη των όσων ζήσαμε στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, με πολιτικές συμμαχίες, και αντιπαραθέσεις. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα αν διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις των Δημάρχων, του πρώην Δημάρχου, ακόμη και για κάποιον που επιχειρεί να ερμηνεύσει την κινητικότητα των τελευταίων ημερών από την πλευρά της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας…
Α.Τ.
Ανεπάρκεια
προσωπικού

…Την ίδια στιγμή ο Παπατόλιας σφυρίζει αδιάφορα, αν και η επισήμανση της Νομαρχίας για τις ανεπάρκειες του τοπικού παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους αποτυπώνουν πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια, τόσο στη συγκεκριμένη υπηρεσία, όσο φυσικά και στη Διεύθυνση Υγείας. Δύο υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από προσωπικό και οι οποίες πρέπει να έχουν πιστώσεις για εκατοντάδες ώρες υπερωρίες κάθε χρόνο, προκειμένου να κάνουν εντατικούς ελέγχους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες…
Α.Τ.
Το άλλο
με τον Τοτό…

…Ελέγχους στην οδό Ιάσονος έκαναν τις τελευταίες μέρες οι άντρες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ). Θα πουν τώρα ορισμένοι ότι η Ν.Δ προεκλογικά είχε πει ότι θα καταργήσει την αμαρτωλή και διεφθαρμένη υπηρεσία. Αμ πώς; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Α.Τ.

Με ναυλωμένο
αεροσκάφος

Αρκετοί Βολιώτες μαθαίνω ότι ήταν προσκεκλημένοι στο γάμο του Βολιώτη μεγαλοβιομήχανου Κ. Λούλη, που νυμφεύθηκε χθες για δεύτερη φορά στην Ουκρανία. Ο γάμος έγινε στη χώρα καταγωγής της νύφης και οι Βολιώτες που ήταν προσκεκλημένοι μετέβησαν στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία με ειδικά ναυλωμένο για το συγκεκριμένο σκοπό αεροσκάφος, που εκμίσθωσε ο Βολιώτης βιομήχανος …
Α.Τ.

Το πρώτο
τσάρτερ

Το ερχόμενο Σάββατο… πέφτει στη Σκιάθο το πρώτο τσάρτερ για τη φετινή τουριστική περίοδο. Οι επιβάτες θα είναι Βρετανοί και φυσικά όσο περνούν οι εβδομάδες η κίνηση θα αυξάνεται, αν και φέτος στη Σκιάθο θα εκτυλιχτούν φοβερές σκηνές, καθώς μέσα στο κατακαλόκαιρο ξεκινά το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Κουκουναριές, του μοναδικού που υπάρχει στο νησί…
Α.Τ.

Χρόνια Πολλά

Μην ξεχάσετε αύριο να πείτε τα Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους πιο επώνυμους της Μαγνησίας. Γιώργος Σούρλας, Γιώργος Φώτης, Γιώργος Κουφογιώργος, Γιώργος Δανηλόπουλος, Γιώργος Παγωνόπουλος , Γιώργος Σπηλιόπουλος κ.α.

Α.Τ.

Εχει το σωστό
τάιμινγκ
Για μία ακόμη φορά χθες έδωσε τα επικοινωνιακά του… διαπιστευτήρια ο Γιώργος Σούρλας, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε για τη ρύπανση στο Παλαιό Λιμεναρχείο. Γνωρίζοντας το διαφοροποιημένο, κάθε Σάββατο, ωράριο των εφημερίδων, έστειλε από νωρίς την ομιλία του, γνωρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη η θέση των συναδέλφων.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαφωνεί με τις θέσεις ή το στυλ πολιτικής του Βολιώτη πολιτικού, εκεί όμως που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του Βόλου συμφωνούν, είναι ότι το …timing του Βολιώτη πολιτικού είναι καίριο και αποτελεσματικό…
Α.Τ.

Ποσόστωση αντρών
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχει ο όρος “ποσόστωση γυναικών”, η Άννα Διαμαντοπούλου ωστόσο εγκαινίασε προχθές για λογαριασμό της Μαγνησίας τον όρο “ποσόστωση αντρών”, βλέποντας να είναι σημαντική η γυναικεία συμμετοχή στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο στο νομό, με τη Ροδούλα Ζήση, την Πετρούλα Ντελεδήμου και τη Λένα Κουτσιμπού.
Α.Τ.

Αεικίνητη
…Πάντως η Άννα Διαμαντοπούλου ως υποψήφια… δελφίνος αποδείχθηκε αεικίνητη, με συνεντεύξεις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές, συνεντεύξεις με τα υπόλοιπα μέλη της Νομαρχιακής και με κατ΄ ιδίαν συναντήσεις για θέματα που άπτονται με τον προγραμματισμό του κόμματος ενόψει των εκλογών. Η πρώην Κοινοτική Επίτροπος που συνοδεύονταν από τη στενή της συνεργάτιδα, αναχώρησε αμέσως μετά την ομιλία στο ΞΕΝΙΑ για Αθήνα, αφήνοντας μία μεγάλη μερίδα στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ να αναλώνεται σε πολιτικό κους κους σε παρακείμενο στο ξενοδοχείο τσιπουράδικο.
Α.Τ.

Σύμβουλος
Καλά, τι γίνεται με τους συμβούλους των μεγάλων έργων στην Ελλάδα; Τα ποσά που εισπράττουν ξεκινούν από 200.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 980.000 που θα πάρει ο σύμβουλος του έργου για τα τρία καταστήματα κράτησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κασσαβέτεια. Πάντως για μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Μαγνησίας ο σύμβουλος πήρε περίπου 200.000 ευρώ. «Λίγα» σύμφωνα με τις τιμές των Αθηνών(!)
Δ.Χ.

Νέος πρόεδρος του Κεντρικού ΤΕΕ ο κ. Αλαβάνος
Ο Γιάννης Αλαβάνος είναι και πάλι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία που διενεργήθηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Από τη Μαγνησία συμμετείχαν οι κ.κ. Τάσος Νόνας και Δημήτρης Βασιλειάδης. Σημειώνεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Αλαβάνος είχε συγκεντρώσει 79 ψήφους σε σχέση με τον αντίπαλό του κ. Θ. Δραγκιώτη που είχε λάβει 88, σε σύνολο 180 ψηφοδελτίων.
Στην δεύτερη όμως ψηφοφορία, σε σύνολο 181 ψηφισάντων, ο κ. Αλαβάνος έλαβε 96, έναντι 81 που υποψηφίου της ΔΚΜ. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, που είναι αδελφός του προέδρου του Συνασπισμού, στηρίχθηκε και από την ΠΑΣΚ Μηχανικών.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου