ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναζήτηση… συμβούλου για την Κασσαβέτεια

σε-αναζήτηση-συμβούλου-για-την-κασσα-851206

Στην αναζήτηση συμβούλου ο οποίος θα παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών στο νέο κατάστημα κράτησης Κασσαβέτειας, όπως και ακόμη δύο σωφρονιστικών ιδρυμάτων, έχει προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ανατέθηκε στη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» η μελέτη, κατασκευή, επίβλεψη, παραλαβή, συντήρηση και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού των Καταστημάτων Κράτησης ΑΤΤΙΚΗ ΙΙ στον Άγιο Ιωάννη Δήμου Σαρωνικού Κορινθίας, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ι στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΙΙ στην Κασσαβέτεια. Η Αναθέτουσα Αρχή επέλεξε στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν. ‘Περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)’, να προχωρήσει στην υλοποίηση των ανωτέρω Καταστημάτων Κράτησης μέσω σύμπραξης με τον Ιδιωτικό Τομέα. Σύμφωνα με την απόφαση υπαγωγής της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ εγκρίθηκε προς υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 η υλοποίηση των τριών καταστημάτων κράτησης, ενδεικτικού προϋπολογισμού 198.000.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της Σύμβασης Σύμπραξης που θα υπογραφεί, ο ιδιώτης θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, καθώς και εκμετάλλευση εμπορικών χώρων και χώρων στάθμευσης, των τριών καταστημάτων κράτησης, όπως θα ορίσει η Αναθέτουσα Αρχή.
Το Ελληνικό Δημόσιο θα χρησιμοποιεί τα καταστήματα κράτησης για την περίοδο της Σύμπραξης και θα καταβάλει στον Ιδιωτικό Φορέα, μετά την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης, περιοδικές πληρωμές διαθεσιμότητας. Περαιτέρω αποφασίσθηκε από τη ΔΕΣΔΙΤ η πρόσληψη κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας εξωτερικού συμβούλου (χρηματοοικονομικού, τεχνικού, νομικού), με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ κατ’ ανώτατο όριο, για την υποστήριξη της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», ο οποίος θα είναι ο αντισυμβαλλόμενος του Συμβούλου δημόσιος φορέας κατά τη σύνταξη των Τευχών των Διαγωνισμών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών των ιδιωτικών φορέων, κατά τη σύνταξη των συμβατικών κειμένων αλλά και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο Ελληνικό Δημόσιο και ως προς την παρακολούθηση υλοποίησης του συμβατικού αντικειμένου και εξασφάλιση της ποιότητάς του.
Με τον Διαγωνισμό, η Αναθέτουσα Αρχή αναζητά Σύμβουλο, ο οποίος θα την υποστηρίξει σε όλη την διαδικασία σχεδιασμού, προετοιμασίας της προτεινόμενης Σύμπραξης και επιλογής του Ιδιωτικού Φορέα, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύμπραξη.
Το αντικείμενο των υπηρεσιών του Συμβούλου είναι η εν γένει υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής κατά την διαδικασία προετοιμασίας και οριστικοποίησης της βέλτιστης μορφής Σύμπραξης και επιλογής του πλέον κατάλληλου Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, ο οποίος στο πλαίσιο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, καθώς και εκμετάλλευση εμπορικών χώρων και χώρων στάθμευσης, των τριών καταστημάτων κράτησης, στο πλαίσιο του αντικειμένου και των απαιτήσεων που θα καθορισθούν από την Αναθέτουσα Αρχή με τη βοήθεια του Συμβούλου.
Οι βασικοί τομείς παροχής υπηρεσιών του Συμβούλου περιλαμβάνουν:
– την οριστικοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, της μορφής Σύμπραξης, των βασικών παραμέτρων αυτής, του επιμερισμού κινδύνων και της διασφάλισης της αξίας (value for money) για την Αναθέτουσα Αρχή,
– τον έλεγχο των υφισταμένων τεχνικών προδιαγραφών και των προδιαγραφών συντήρησης και προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού και προσαρμογή τους στις ανάγκες των συμβάσεων ΣΔΙΤ, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την κατάρτιση των Διακηρύξεων και λοιπών Τευχών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κατά την αξιολόγηση των Υποψηφίων,
– τον προσδιορισμό των όρων των προς κατάρτιση συμβατικών κειμένων και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και συμμετοχή σε τυχόν διαπραγματεύσεις ή διαβουλεύσεις με τους υποψήφιους Ιδιωτικούς Φορείς Σύμπραξης,
– την μεταφορά τεχνογνωσίας στο Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με όλα τα παραπάνω θέματα και ως προς την παρακολούθηση υλοποίησης του συμβατικού αντικειμένου και εξασφάλιση της ποιότητάς του.

Ξεκίνησε
Σημειώνεται πως η θεμελίωση του έρ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου