Δημιούργησαν το πρώτο ψηφιακό... νόμισμα Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-16, 17:29:33
Δημιούργησαν το πρώτο ψηφιακό... νόμισμα Θεσσαλίας

Γεγονός είναι το πρώτο ψηφιακό νόμισμα της Θεσσαλίας, το οποίο τιτλοφορείται «ΚΑΡΔΙΑ Coin – Το νόμισμα με το οποίο μοιράζεις ΑΓΑΠΗ», όπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές του.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης επινόησε, συγκεκριμένα, για όλα τα μέλη της, το πρώτο ψηφιακό νόμισμα της Θεσσαλίας που το ονόμασε ΚΑΡΔΙΑ Coin. Είναι ένα εικονικό νόμισμα, με το οποίο «δεν μπορείς να αγοράσεις υλικά αγαθά αλλά μπορείς να μοιράσεις και να πολλαπλασιάσεις ΑΓΑΠΗ σε όλο τον κόσμο, που τόσο την έχει ανάγκη σήμερα» υπογραμμίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Στις 14 Απριλίου που θα διοργανωθεί το 13ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, θα δοθεί σε κάθε επισκέπτη και από ένα Θεσσαλικό KΑΡΔΙΑ Coin, το οποίο δημιουργήθηκε στον αντίποδα του Bitcoin.

Το Bitcoin, πρωτοεμφανίστηκε πριν περίπου δέκα χρόνια, αμέσως μετά το οικονομικό «crash» στις ΗΠΑ και βασίζεται σε ένα πολύ έξυπνο κρυπτογραφικό σύστημα (Blockchain), που δύσκολα μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί. «Το νέο ψηφιακό νόμισμα θα αντικαταστήσει σταδιακά τα υπάρχοντα νομίσματα και θα αναβαθμίσει τις αγοραπωλησίες, οι οποίες θα βασίζονται σε ένα ψηφιακό σύστημα εμπιστοσύνης, μιας και οι συναλλαγές δεν θα καταχωρούνται σε ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου αλλά η διεκπεραίωση θα μοιράζεται σε πολλούς χρήστες που θα συμμετέχουν στο τραπεζικό σύστημα», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=