ΤΟΠΙΚΑ

Μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας;

μηδενική-αύξηση-στα-τέλη-καθαριότητα-476164

Τη βούλησή του να παγώσουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Βόλου άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί χθες το μεσημέρι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του νέου και διευρυμένου Δήμου Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, μετά τη συνεργασία που είχε με στελέχη των Διευθύνσεων Καθαριότητας των ΟΤΑ που συνενώνονται από το νέο χρόνο στο νέο και ενιαίο Δήμο.

«Είναι προφανές ότι οι δημότες δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις», ήταν η σχετική δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Βόλου, που άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι οι όποιες αυξήσεις στα κοστολογικά στοιχεία της υπηρεσίας της αποκομιδής των απορριμμάτων μπορούν να αντισταθμιστούν, για μία ακόμη χρονιά, από συμπίεση του λειτουργικού κόστους της πλέον πολυδάπανης δημοτικής υπηρεσίας. «Πιστεύω, είπε ο Πάνος Σκοτινιώτης, ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης στις προμήθειες, στα αναλώσιμα και τα καύσιμα, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας».

Ακόμη συμπίεση του κόστους της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Βόλου, μπορεί να υπάρξει και από τις οικονομίες κλίμακος που φέρνει ο «Καλλικράτης», αφού επί χρόνια η διοικητική… ανορθογραφία που επικρατούσε στη Μείζονα Περιοχή Βόλου δημιούργησε πολλές παραδοξότητες. Για παράδειγμα ο Δήμος Πορταριάς εδώ και χρόνια κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ που είναι στην Αγριά, ενώ ο Δήμος Αγριάς μαζεύει τα απορρίμματα από την περιοχή στα Χάνια Πηλίου που γειτνιάζουν με την Πορταριά…

Στη χθεσινή σύσκεψη ο Π. Σκοτινιώτης έδωσε εντολή στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Καθαριότητας στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας κ.κ. Γ. Παναγόπουλο και Θ. Τσαλούχο αντίστοιχα, να επεξεργαστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σχέδιο που θα αρθρώνεται στα διοικητικά όρια του νέου Δήμου, όπου θα μεγιστοποιείται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με βάση τον διαθέσιμο μηχανολογικό εξοπλισμό και το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό. Το σχέδιο που θα μπει σε εφαρμογή θα έχει τρίμηνη διάρκεια, μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, καθώς στο διάστημα αυτό εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθούν και πάλι οι προσλήψεις των συμβασιούχων, οι οποίοι κρίνονται απαραίτητο να προσληφθούν, καθώς οι Δημοτικές Υπηρεσίες Καθαριότητας στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία είναι υποστελεχωμένες, αφού μέχρι τις αρχές του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις 59 συμβασιούχων στο Δήμο Βόλου και δώδεκα στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου