ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν δικαίωση από το ΣτΕ για το «σφαγιασμό» των εφάπαξ

περιμένουν-δικαίωση-από-το-στε-για-το-49063

Την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, προκειμένου να δικαιωθούν για τον «σφαγιασμό» του εφάπαξ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, περιμένουν εκατοντάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στον Βόλο.

Πριν από ένα περίπου χρόνο συζητήθηκε προσφυγή που κατέθεσε το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικών Τομέα, εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, την Ομοσπονδία Εργατών Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος, την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, την Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και τον Σύνδεσμο Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον χώρο του επισιτισμού και των τουριστικών επαγγελμάτων, στο μέταλλο, τα τσιμέντα, τις χημικές βιομηχανίες, που ήταν ενταγμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα για τις περικοπές στο εφάπαξ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Αύγουστο του 2010.

Το μεγαλύτερο τίμημα πληρώνουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τον τουρισμό και το εμπόριο, όπου οι περικοπές τους στο εφάπαξ είναι για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους 26%, για τους εμποροϋπαλλήλους 42% και για τους εργαζόμενους στα φάρμακα 64%. Στο μέταλλο η μείωση περιορίζεται στο 2,5%, στα τσιμέντα στο 18% και για τους εργαζόμενους στον ιππόδρομο στο 19%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου