ΤΟΠΙΚΑ

Δυσφορία Δραμητινού για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το RDF

δυσφορία-δραμητινού-για-την-απόφαση-τ-51979

Δεν έκρυψε τη δυσφορία του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, για την απόφαση που έλαβε προχθές η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, αναφέροντας παράλληλα ότι τον ίδιο δεν τον καλύπτει και ότι δεν τον αφορά το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Ο κ. Δραμητινός στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου για το φεστιβάλ εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, ερωτηθείς για το θέμα της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ, επέμεινε στη θέση του ότι η καύση του RDF προκαλεί καρκίνο και παρέπεμψε ξανά στην διεθνή βιβλιογραφία.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης της Βιομηχανίας, ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι αν δεν μπορεί να λειτουργήσει με φυσικό αέριο, θα πρέπει να εξεταστεί η μετεγκατάστασή της, εμμένοντας στην αρχική του θέση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου επέδειξε και ένα στικάκι στο οποίο, όπως είπε, έχει αποθηκεύσει 22 μελέτες από τη διεθνή βιβλιογραφία, βάσει των οποίων η καύση RDF είναι βλαπτική για την δημόσια υγεία. Ερωτηθείς εάν προτίθεται να το στείλει και στον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκρ. Φάμελλο, ο κ. Δραμητινός επεσήμανε πως ήδη το έχει κάνει.

Σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική μελέτη, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος πρότεινε την εκπόνησή του, επισήμανε, ότι αφορά στα στοιχεία επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη δημόσια υγεία κατά την προηγούμενη 10ετία και όχι στα σημερινά δεδομένα μετά την καύση RDF και SRF.

Φεστιβάλ εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού

Ο κ. Δραμητινός αναφερόμενος στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού, είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 27 Απριλίου στο Νοσοκομείο του Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα της 5ης ΥΠΕ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού και είναι ανοικτό σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Νομού Μαγνησίας, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου