ΤΟΠΙΚΑ

Αλλοι φεύγουν, πολλοί έρχονται…

αλλοι-φεύγουν-πολλοί-έρχονται-851206

Εκδρομικός πυρετός επικρατεί στα σχολεία. «Μαγνήτης» μαθητών της Γ’ Λυκείου ο Βόλος, που κατακλύζεται τις τελευταίες ημέρες από εκδρομικά λεωφορεία.
Η Μαγνησία αποτελεί από τους βασικούς προορισμούς τους οποίους έχουν επιλέξει Λύκεια άλλων περιοχών, προκειμένου να πάρουν μια «ανάσα» λίγο πριν τον εξεταστικό μαραθώνιο που ξεκινάει στις 19 Μαΐου.
Την τελευταία εβδομάδα πολλές από τις ξενοδοχειακές μονάδες του Βόλου έχουν «κλείσει» για τις μαθητικές εκδρομές, ενώ η παραλία είναι ασφυκτικά γεμάτη από μαθητές που απολαμβάνουν στιγμές ξεκούρασης μακριά από τα μαθήματα και τα σχολικά βιβλία.
Περίπου 88.000 μαθητές, στη μεγάλη τους πλειοψηφία Λυκείων και λιγότεροι Γυμνασίων, έχουν προγραμματίσει αυτές τις ημέρες εκδρομικές εξορμήσεις σε τουριστικά θέρετρα. Τα ξενοδοχεία και διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή των ανήλικων πελατών.
Η Ρόδος, τα Χανιά, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος αποτελούν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς φέτος των μαθητικών εκδρομών.
Για τις πολυήμερες εκδρομές η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών έχει επιλέξει προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας. Στις προτιμήσεις των μαθητών προηγείται η Ρόδος και ακολουθούν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.
Για τις ολιγοήμερες εκδρομές τους οι μαθητές προτιμούν τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος.
H περίοδος του… πανικού των εκδρομών βρίσκεται στην κορύφωσή της και οι μαθητές μετακινούνται από τη μία περιοχή στην άλλη. Η πενθήμερη εκδρομή που περίμεναν πώς και πώς, ίσως για ορισμένους να είναι «ψαλιδισμένη», δηλαδή τριήμερη, λόγω των μαθημάτων που χάθηκαν από τις φετινές καταλήψεις, με αποτέλεσμα την απώλεια διδακτικών ωρών.
Όπως και να είναι όμως, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ολιγοήμερο ευχάριστο διάλειμμα στην τελική ευθεία των πανελλαδικών εξετάσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου