ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχούν για τον τουρισμό στη Σκιάθο

ανησυχούν-για-τον-τουρισμό-στη-σκιάθο-851206

Την ώρα που στα τέλη της εβδομάδας που ξεκινά από αύριο αρχίζει η φετινή τουριστική σαιζόν για τη Σκιάθο, με την άφιξη της πρώτης πτήσης τσάρτερ με Βρετανούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του νησιού, προβληματισμός υπάρχει σε πολλούς κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στο νησί καθώς ξεκινούν τα έργα για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκιάθου – Κουκουναριών.
Για το έργο που δημοπρατείται στις 8 Μαΐου και το οποίο θα ξεκινήσει κατά τους θερινούς μήνες, ο νομαρχιακός σύμβουλος Φώτης Ζεμπέκης εκτιμά ότι η ευθύνη για την κατάσταση του δρόμου, που δεν είναι και η πλέον ιδανική, δεν ευθύνεται μόνον η Νομαρχία αλλά και ο Δήμος στην ευθύνη του οποίου ανήκει ένα τμήμα του δρόμου. Επιπλέον η ΔΕΗ που έκανε έργα κατά μήκος του δρόμου δεν αποκατέστησε τις τομές. Θα πρέπει, τονίζει ο κ. Ζεμπέκης, να αποκατασταθούν άμεσα οι τομές και να μην ξεκινήσει τώρα η εργολαβία. Να επιχειρηθεί , προσθέτει, από τη Νομαρχία και από το Δήμο τους μήνες που ακολουθούν να εξασφαλιστεί η επιπρόσθετη πίστωση που απαιτείται, προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος στο σύνολό του, κάτι που πρέπει να γίνει εκτός τουριστική περιόδου, όπου το νησί κατακλύζεται κάθε χρόνο από δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Αυτό πρέπει να γίνει μετά το Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται πως η εργολαβία Σκιάθου -Κουκουναριών που πρόκειται να δημοπρατηθεί στις; 8 Μαΐου είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000. 000 ευρώ και από τα 14 χιλιόμετρα που είναι συνολικά ο δρόμος, πρόκειται να γίνουν περίπου τα εννιά. Ο αρμόδιος Αντινομάρχης Έργων της ΝΑΜ Ηλίας Ξηρακιάς έχει διαβεβαιώσει τους κατοίκους της περιοχής ότι το έργο θα γίνεται πολύ πρωινές ώρες, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των τουριστών προς τις παραλίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου