ΤΟΠΙΚΑ

Ζυμώσεις για τα νέα όργανα στο Κίνημα Αλλαγής

ζυμώσεις-για-τα-νέα-όργανα-στο-κίνημα-α-54043

Την ερχόμενη Κυριακή, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, θα δοθούν οι κατευθυντήριες για τη λειτουργία του νέου πολιτικού φορέα σε τοπικό επίπεδο.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει στις 11.30π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. Έχουν λάβει πρόσκληση να παραστούν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και ο πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο Δημήτρης Κουτσούκος, που έχουν οριστεί στο συγκεκριμένο κομματικό όργανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οι σχηματισμοί που συμμετέχουν στο νέο πολιτικό εγχείρημα θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα μέλη που θα λάβουν μέρος στην πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, με βάση τον σχεδιασμό που έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί. H ΝΕ θα είναι ή 11μελής ή 13μελής.

Τα μέλη θα είναι διορισμένα και θα συμμετάσχουν κατ’ αναλογία των ποσοστών που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι στις εκλογές τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως στη Μαγνησία, στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου από τους βασικούς διεκδικητές στον πρώτο γύρο, η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε ποσοστό 47%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 19,80%, ο Γιώργος Καμίνης ποσοστό17,80%, ο Σταύρος Θεοδωράκης ποσοστό 8,7%. Στον δεύτερο γύρο η Φώφη Γεννηματά πήρε ποσοστό 61,5% και ο Ν. Ανδρουλάκης 38,5%.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρόσωπο του στελέχους, που θα επιλεγεί για τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο.

Μέχρι στιγμής από την Αθήνα δεν διαρρέεται κανένα όνομα, καθώς αυτό που προέχει τώρα είναι να υποβληθούν πρώτα οι προτάσεις των συνιστωσών και σε δεύτερο βαθμό να γίνει η αξιολόγηση των στελεχών, ώστε να επιλεγεί «ο εκλεκτός» για τη θέση του γραμματέα.

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία οργανώσεων σε όλους τους καλλικρατικούς δήμους, αυτό που μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό είναι πως θα συγκροτηθούν σε αντιστοιχία με ό,τι ίσχυε στο ΠΑΣΟΚ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου