ΤΟΠΙΚΑ

Το νέο Πανεπιστήμιο στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλλιας

το-νέο-πανεπιστήμιο-στο-περιφερειακό-54150

Θέμα συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας θα αποτελέσει το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα προκύψει μέσα από τη συνένωση του ΑΕΙ και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Πριν το θέμα τεθεί επί τάπητος, εντός του επόμενου δεκαημέρου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα έχει συνάντηση με τους τρεις πρυτάνεις, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση επί των δύο προτάσεων, οι οποίες θα έρθουν σε γνώση και των περιφερειακών συμβούλων.

Η συζήτηση για τη συνένωση των δύο ιδρυμάτων θα γίνει με φόντο το… πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Λάρισας και Βόλου, με αφορμή την έδρα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ηδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας έχει εκφραστεί η διάθεση διεκδίκησης της έδρας της Γεωπονικής από τον Βόλο, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να επιδιώκει τις επόμενες ημέρες ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Στην προοπτική αντιδρά έντονα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του Βόλου, αλλά και η ακαδημαϊκή οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία δεν έχει συζητήσει ούτε καν ως ενδεχόμενο την προοπτική μεταφοράς της έδρας της Γεωπονικής Σχολής, που από συστάσεως του ιδρύματος βρίσκεται στον Βόλο.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας με επίσημη ανακοίνωσή του φαίνεται να υιοθετεί σχεδόν αυτούσια την πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οποία δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη μετακίνησης έδρας σχολής. Σύμφωνα με την πρόταση, το νέο Πανεπιστήμιο προβλέπεται να έχει 8 σχολές (εκ των οποίων 2 νέες) με 34 τμήματα.

Τα τμήματα και οι σχολές κατανέμονται ως εξής: τρεις σχολές στον Βόλο, τρεις στη Λάρισα και από μία σε Τρίκαλα και Λαμία.

Όσον αφορά στα τμήματα, προτείνεται να υπάρχουν: 14 τμήματα στο Βόλο (σήμερα 12), 10 στη Λάρισα (σήμερα 2), 1 στα Τρίκαλα (σήμερα 1), 4 στην Καρδίτσα (σήμερα 1) και 5 στη Λαμία (σήμερα 2).

Σημειώνεται ότι το τελικό πόρισμα για το νέο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου