ΤΟΠΙΚΑ

247 άτομα έκαναν Πάσχα στο «Δος ημίν»

247-άτομα-έκαναν-πάσχα-στο-δος-ημίν-54226

Γιορτινό γεύμα αγάπης προσφέρθηκε ανήμερα του Πάσχα σε 247 άπορους Βολιώτες, οικογένειες και μοναχικά άτομα, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Φέτος προσφέρθηκαν 15 επιπλέον μερίδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που αποδεικνύει ότι οξύνεται διαρκώς η κρίση.

Δεκάδες οικογένειες, αντιμέτωπες με την οικονομική ανέχεια και την ανεργία, έκαναν και φέτος Πάσχα στο «Δος ημίν», την κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας, που λειτουργεί αδιάκοπα, 365 μέρες τον χρόνο, προσφέροντας καθημερινά ζεστό φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη.

Το γιορτινό γεύμα περιελάμβανε το παραδοσιακό ψητό, κόκκινο αυγό, τσουρέκι, τυρί, σαλάτα και φρούτο, και προσφέρθηκε σε όσους διάβηκαν την πόρτα του κέντρου σίτισης απόρων του Μητροπολιτικού ναού του Βόλου, ανήμερα της Πασχαλιάς. Δεκάδες μοναχικά άτομα και οικογένειες, έγιναν για μια ακόμη φορά αποδέκτες της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Κάθε χρόνο υπάρχουν οικογένειες, άνθρωποι διαφόρων ηλικιών που κάνουν Πάσχα στο «Δος ημίν». Εμείς, ανοίγουμε την πόρτα μας και όποιος επιθυμεί, έρχεται» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Η έκκληση για στήριξη του «Δος ημίν» είναι διαρκής και η συνδρομή του κόσμου, οικονομική είτε υλική, τροφοδοτεί τα γεύματα που προσφέρονται σε καθημερινή βάση, σε όσους αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη. «Μας δίνει μεγάλη χαρά η διαπίστωση ότι υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες, οι οποίοι προσφέρουν», υπογράμμισε ο π. Χαρίλαος, ο οποίος σημείωσε, επίσης, ότι «είναι σημαντικοί οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μας. Είναι ευλογία του Θεού η παρουσία των ανθρώπων, που στηρίζουν τις προσπάθειές μας».

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου προσήλθε στον Μητροπολιτικό ναό τις γιορτινές μέρες, ενώ το μήνυμα που απηύθυνε ο π. Χαρίλαος στην τοπική κοινωνία ήταν «ευχές για χαρά και αισιοδοξία και ευχαριστίες για τη συνδρομή του λαού».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου