ΤΟΠΙΚΑ

Μέρισμα από την ΕΒΟΛ σε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού

μέρισμα-από-την-εβολ-σε-όλα-τα-μέλη-του-55536

Παγώνει λόγω των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, η επένδυση που ήταν στα σκαριά μεταξύ της ΕΒΟΛ με Τούρκους επιχειρηματίες για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών.

«Κρίναμε σκόπιμο να παγώσουμε την επένδυση, διότι οι συνθήκες και τα όσα διαδραματίζονται σε εθνικό επίπεδο, δεν ευνοούν μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα στην παρούσα φάση» επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος.

Σημειώνεται, πως οι συζητήσεις για τη συγκεκριμένη επένδυση ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί η επένδυση ήταν ύψους 10 εκ. ευρώ, προέβλεπε την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων(ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο τυποποιητήριο ξηρών καρπών(αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων(φακές, ρεβύθια, φασόλια, κουκιά.).

Μέρισμα 1.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου, ο κ. Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε επίσης, ότι με απόφαση του ΔΣ θα δοθεί μέρισμα 1.000 ευρώ σε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού.

Επίσης από 1η Μαϊου, η ΕΒΟΛ θα κυκλοφορήσει στην αγορά, το γάλα υψηλής παστερίωσης, διάρκειας 18 ημερών με στόχο το άνοιγμα στις αγορές κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Τέλος ανακοινώθηκε, πως ολοκληρώθηκε η επένδυση με τα φωτοβολταϊκά, 500.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου