ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους νερό σε σπίτια στο Προμύρι

επιτέλους-νερό-σε-σπίτια-στο-προμύρι-55599

Νερό μέσω δικτύου στα σπίτια τους αναμένεται να έχουν επιτέλους από φέτος το καλοκαίρι, κάτοικοι του οικισμού Μουρτιά στο Προμύρι.

Πρόκειται για τέσσερις κατοικίες, όλες κι όλες, οι οποίες είναι εκτός δικτύου ύδρευσης, και με αίτημά τους ήδη από πέρυσι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ζητούν να τους επιτραπεί να αναλάβουν το κόστος για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία δικτύου προκειμένου να έχουν νερό στις οικίες τους!

Το αίτημα των κατοίκων εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου. Για την υδροδότηση αυτών των οικιών θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα αντλητικό συγκρότημα στο μήκος του κεντρικού αγωγού. Το ακριβές σημείο της τοποθέτησης στον αγωγό, θα προσδιοριστεί έπειτα από μέτρηση της δυναμικής στάθμης του νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο σημείο που θα προσδιοριστεί, θα τοποθετηθεί πιεστικό συγκρότημα. Η δαπάνη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και η αγορά των απαραίτητων υλικών που απαιτείται για τη λειτουργία των μηχανημάτων του αντλιοστασίου, θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες. Από το αντλιοστάσιο θα οδεύει αγωγός που θα συνδέεται με τις οικίες, στην αρχή του οποίου θα τοποθετηθεί κεντρικός μετρητής κατανάλωσης νερού, και θα μπουν υδρομετρητές σε κάθε οικία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου