ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεία απέσπασαν μαθητές του Γυμνασίου Αργαλαστής

βραβεία-απέσπασαν-μαθητές-του-γυμνασ-55708

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018, που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, το Γυμνάσιο Αργαλαστής απέσπασε βραβείο στην κατηγορία του Γυμνασίου.

Σε ειδική τιμητική εκδήλωση για την εορτή της Γαλλοφωνίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, οι δέκα μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Αργαλαστής, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό: Μιχαέλα Αγορή, Ευστάθιος Γιατρογιάννης, Ιζαμπέλα Ζυλάλη, Ελισάβετ Κανταράκη, Γαρυφαλλιά Μαγγασιανού, Ορνέλα Ματράκου, Φιλίτσα Προδρόμου, Ιωάννης Συκάς, Δήμητρα Τσιγιάννη και Ευαγγελία Τσουρέλη, παρουσίασαν την όμορφη δημιουργία τους για τα μαγικά φυτά με τις μαγικές ιδιότητες, με την παρουσία της καθηγήτριας τους των Γαλλικών, κ. Μαρνελοπούλου Ευαγγελίας και της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Καλαντζή Σπυριδούλας.

Το βραβείο τους οι μαθητές παρέλαβαν από τη Σχολική Σύμβουλο Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκου Θεοδώρα και τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Βουλγαράκη Χρύσα.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αργαλαστής με τη συμμετοχή τους στις 2 Απριλίου στο «Μαραθώνιο Ανάγνωσης», στο χώρο του Public με την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Βραβείο στα Μαθηματικά απέσπασε επίσης η μαθήτρια Τσιγιάννη Δήμητρα, της Α΄ τάξης του Γυμνασίου ως επιτυχούσα στην Α΄ και Β΄ φάση του 7ου Τοπικού Διαγωνισμού Μαθηματικών που διοργανώθηκε από την Ε.Μ.Ε – Παράρτημα Μαγνησίας και πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια του Γυμνασίου παρουσία των γονέων της μαθήτριας στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Παράλληλα η ίδια μαθήτρια Τσιγιάννη Δήμητρα απέσπασε χάλκινο βραβείο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στο Judo που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 17 και 18 Μαρτίου 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου