ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες στήριξης άπορων οικογενειών

πρωτοβουλίες-στήριξης-άπορων-οικογε-57412

Σε πεντακόσιες υπολογίζονται οι πολύτεκνες άπορες οικογένειες που γίνονται αποδέκτες διαρκούς στήριξης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα, ανάλογες δράσεις αναπτύσσονται και από τον Σύλλογο Τριτέκνων, που διένειμε προχθές γλυκίσματα και λαμπάδες σε 160 παιδιά μελών του συλλόγου, και παράλληλα προσέφερε διατακτικές σε 10 άπορες τρίτεκνες οικογένειες για να εξασφαλίσουν το γιορτινό τραπέζι.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων, Σούλα Βακουφτσή: «Η βοήθεια δίνεται εκ των ενόντων, και προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε, μέλη και φίλοι, χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και οικοσκευές, για να στηρίξουμε τρίτεκνες οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση».

Παρά τις περικοπές παροχών από την πολιτεία, οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης συνεχίζονται με την ίδια πάντα ζέση, σε πείσμα των αντικειμενικών δυσκολιών που προκύπτουν στην περίοδο της κρίσης και της ύφεσης.

«Οι ευεργεσίες που κάνουμε όλο τον χρόνο απευθύνονται σε 500 περίπου μέλη, ενώ υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε πολύ συγκεκριμένα άτομα, που έχουν μεγάλη ανάγκη και ιδιαίτερα, σε ορφανά παιδιά», όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαγνησίας, Τάνια Πράπα, περιγράφοντας το πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσεται.

Οι δράσεις αλληλεγγύης «αγκαλιάζουν» σε σταθερή βάση άπορες πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές αλλά και γονείς σε χηρεία που έχουν ανάγκη στήριξης. Όπως επισημαίνει, παράλληλα, η πρόεδρος των πολυτέκνων «διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαρκής ανάγκη για βοήθεια σε άπορα μέλη μας, και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούμε να συνδράμουμε ανελλιπώς, όλο τον χρόνο, τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου