ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα γίνουν διακοπές νερού για τους διπλούς λογαριασμούς»

δεν-θα-γίνουν-διακοπές-νερού-για-τους-58468

Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες καταναλωτών στα Πευκάκια, που με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας παρέλαβαν, όπως καταγγέλλουν, διπλούς και με υπέρογκες χρεώσεις λογαριασμούς από τη ΔΕΥΑΜΒ. Δημότες σκέφτονται να απευθυνθούν σε δικηγόρο, καθώς όπως αναφέρουν, δεν μπορούν καν να ελέγξουν τα υδρόμετρα για να διαπιστώσουν τις καταναλώσεις μετά από μήνες. «Ελάτε στη ΔΕΥΑΜΒ να διασταυρώσουμε τις καταναλώσεις και να πληρώσετε μόνο τον ένα λογαριασμό», προτρέπει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τους διαμαρτυρόμενους ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, υπογραμμίζοντας ότι σε κανέναν καταναλωτή δεν θα κοπεί το νερό.

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ παρέλαβαν διπλούς λογαριασμούς ύδρευσης που είχαν εκδοθεί τον Δεκέμβριο και τον περασμένο Μάρτιο.

Οι καταναλωτές κάνουν μάλιστα λόγο για υπέρογκες χρεώσεις, συγκρίνοντας τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν με αντίστοιχα προηγούμενα τρίμηνα.

Χθες, διαμαρτυρόμενοι καταναλωτές επεσήμαναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν μπορούν καν να ελέγξουν αν όντως έγιναν οι καταναλώσεις νερού μέσω των υδρομέτρων τους. Κι αυτό γιατί οι λογαριασμοί αφορούν σε καταναλώσεις του περασμένου καλοκαιριού και τώρα είναι… Απρίλιος. Σκέφτονται μάλιστα να απευθυνθούν σε δικηγόρους.

Όπως ανέφερε χθες, στον απόηχο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος, Αρης Σαββάκης, το νερό δεν θα διακοπεί σε κανέναν καταναλωτή.

Επανέλαβε ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης στην αποστολή των λογαριασμών, οφείλεται στην καθυστέρηση ανάδειξη αναδόχου για την εκτύπωση, εμφακέλωση και αποστολή τους. Συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είχαν κάνει ενστάσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία.

Ο ανάδοχος που ανέλαβε, μία εταιρεία από την Πάτρα, συνεργάζεται με τοπική εταιρεία για τη διανομή των λογαριασμών, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ακριβείς διευθύνσεις, και έτσι προκύπτει πρόβλημα στον «εντοπισμό» των αποδεκτών της αλληλογραφίας.

«Είπαμε ότι θα δείξουμε ανοχή απέναντι στον ανάδοχο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αν επαναληφθούν τα προβλήματα, θα επιβάλλουμε τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Επί της ουσίας του θέματος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε από τους καταναλωτές να έρθουν στην υπηρεσία. «Θα κάνουμε διασταυρώσεις με προηγούμενα αντίστοιχα τρίμηνα, κι αν όντως διαπιστωθεί ότι οι λογαριασμοί είναι υπέρογκοι σε σχέση με ό,τι πλήρωναν βάσει του αρχείου καταναλώσεων, θα τους διορθώσουμε. Επιπλέον μπορούν να πληρώσουν τον έναν λογαριασμό. Δεν θα γίνουν διακοπές νερού, το έχουμε πει αυτό», τόνισε ο κ. Σαββάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου