ΤΟΠΙΚΑ

Δύο καλλιτέχνες συναντιούνται…

δύο-καλλιτέχνες-συναντιούνται-851206

Ιδιαίτερο εικαστικό χρώμα έχει η καλλιτεχνική συνάντηση που θα “φιλοξενηθεί” προσεχώς στην “Arte Libre” Galleria, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα και θέτει στο επίκεντρο την εκφραστική αναζήτηση δύο αξιόλογων, διαρκώς εξελισσόμενων, δημιουργών. Ο Γιώργος Τελιόπουλος και η Vasiliki ενώνουν τις εικαστικές τους δυνάμεις στο πλαίσιο της έκθεσης που ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 9 το βράδυ, προκειμένου να παρουσιάσουν στο φιλότεχνο κοινό της περιοχής τους καρπούς της ζωγραφικής τους αναζήτησης. Ο Γιώργος Τελιόπουλος, ειδικότερα, παρουσιάζει μια σειρά έργων βιωματικού χαρακτήρα, με λάδια και ακρυλικά, όπου “αφηγείται” εικόνες της ζωής του, ταξιδεύοντας μ ένα τρένο. Στόχος του ευαίσθητου καλλιτέχνη είναι “να αγγίξει την ψυχή των ανθρώπων μέσω των αναμνήσεων”, ξυπνώντας “συναισθήματα”. Ο νεαρός καλλιτέχνης παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στα Ελεύθερα Εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών του ΚΟΔΒ, με δάσκαλο τον Παλαιολόγο Θεολόγο και όπως ομολογεί ο ίδιος “η ζωγραφική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω”. Ο Γιώργος Τελιόπουλος έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το “Εαρινό Φεστιβάλ” του πολυχώρου Τσαλαπάτα, αλλά και η έκθεση αυτοδίδακτων του Δήμου Ιωλκού.
Η Vasiliki παρουσιάζει, αντίστοιχα, μια σειρά ζωγραφικών έργων, λάδια και ακρυλικά καθώς και ψηφιδωτά. Η θεματολογία του ζωγραφικού της έργου επικεντρώνεται στην “αναζήτηση της υπαρξιακής μας υπόστασης στο σύμπαν” ενώ η εικαστική αναζήτηση, στην προκειμένη περίπτωση, μεταφράζεται στην “συμπαντική υπόσταση της ψυχής”. Τα ψηφιδωτά που θα κοσμήσουν, αντίστοιχα, την επικείμενη έκθεση, αποτυπώνουν μορφές, ζώα, δένδρα, γήινες καταστάσεις, γεφυρώνοντας ουσιαστικά το “γήινο και υπαρξιακό συμπαντικό” ενδιαφέρον της δημιουργού. Η συμπολίτισσα δημιουργός σπούδασε στην Σχολή Χατζημιχάλη, ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραδοσιακή και εικαστική Υφαντική, εργάστηκε στον Δήμο Βόλου ως εκπαιδεύτρια Υφαντικής στα Παραγωγικά Εργαστήρια ΑΜΕΑ του ΔΟΥΚ, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε ως εισηγήτρια σε τρία προγράμματα κατάρτισης στην Υφαντική. Εχει παρουσιάσει τα έργα της στο πλαίσιο ομαδικών εκθέσεων, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε ατομική έκθεση στην Κύπρο.
Η καλλιτεχνική συνάντηση των δύο καλλιτεχνών, μεταφράζεται σε “ανταλλαγή ενέργειας” και δομείται πάνω σε βάσης “αμοιβαίας εκτίμησης, αλληλοσεβασμού και φιλίας”. Η έκθεση στην “Arte Libre” Galleria θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου, ενώ η βραδιά των εγκαινίων θα διανθιστεί μελωδικά, από την παρουσία των “Creative 2” ενός πολύ αξιόλογου τζαζ ντουέτου, που απαρτίζεται από τους Στάθη Θεοχαράκη (πιάνο) και Φάνη Παναγιωτόπουλο ( σαξόφωνο). Το βαθύτερο νόημα της επικείμενης συνάντησης των δύο καλλιτεχνών, είναι, τελικά, η αναζήτηση νέων εκφραστικών δρόμων στο πεδίο της κατάθεσης ψυχής με εικαστικό χρώμα, έμπνευση και πρωτοτυπία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου