ΤΟΠΙΚΑ

«Το πρόβλημα της αερορύπανσης στην πόλη του Βόλου δεν λύνεται με κραυγές και κινδυνολογία»

το-πρόβλημα-της-αερορύπανσης-στην-πό-59504

«Το πρόβλημα της αερορύπανσης στην πόλη του Βόλου δεν λύνεται με κραυγές, κινδυνολογία και ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρονται τα εξής:

“Προσποιούμενοι ότι αυτοί… και μόνο ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιλέξαμε- όχι τυχαία – όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατήσουμε ως σωματείο χαμηλούς τόνους, όχι διότι δεν έχουμε άποψη, αλλά επειδή εκτιμήσαμε ότι μέσα από το πλαίσιο που έχουν καθορίσει οι τοπικοί φορείς της πόλης, έχει ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Είμαστε όμως πλέον υποχρεωμένοι – μετά τα όσα ατεκμηρίωτα ακούγονται και λέγονται από φορείς και όχι μόνο.. της πόλης, σεβόμενοι πρώτα από όλα τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ τους οποίους και εκπροσωπούμε και υπηρετώντας το υπέρτατο αγαθό της εργασίας να επισημάνουμε τα εξής:

– Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε απαιτήσει από την εταιρεία της ΑΓΕΤ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα και επενδύσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, διότι εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και πολίτες αυτής της πόλης.

– Δεν αναγνωρίζουμε όμως σε κανέναν το δικαίωμα να θέτει σε «πλειστηριασμό» θέματα σοβαρά όπως το περιβάλλον μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες

– Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο όσους προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, επέλεξαν σε αυτή τη χρονική στιγμή να βάλουν κατά εργαζομένων.

– Περιμένουμε την ίδια ευαισθησία να δείξουν και για άλλες πηγές περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του πολεοδομικού συγκροτήματος που θα πρέπει να ελεγχθούν.

Το πρόβλημα της αερορύπανσης στην πόλη του Βόλου δεν λύνεται με κραυγές, κινδυνολογία και ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις. Εκτός και εάν κάποιοι έχουν επιλέξει αυτό το δρόμο.

Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε, με τη δύναμη που μας δίνει η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας εργαζομένων της ΑΓΕΤ, να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και φυσικά άμεση υλοποίηση και επιπλέον επενδύσεων που θα διασφαλίζουν καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους και για το περιβάλλον της πόλης που ζούμε και αναπνέουμε όλοι”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου