ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα Μαγνησίας στα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής

αρωμα-μαγνησίας-στα-νέα-όργανα-του-κιν-59554

Ο Δημήτρης Κουτσούκος, πρώην πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, και η πρώην βουλευτής Ροδούλα Ζήση ορίστηκαν από τη Μαγνησία μέλη της πρώτης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα προχώρησε χθες στην πλήρωση των 351 θέσεων της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (αφού δεν έγιναν εκλογικές διαδικασίες) στην οποία «συμμετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων (ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΒΕ, Τουρισμού, Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Πρωτογενούς Τομέα, Ο.Κ.Ε), της Αυτοδιοίκησης, των ΑΜΕΑ, των Μεταναστών, της Ομογένειας, σημαντικός αριθμός στελεχών της νέας γενιάς καθώς επίσης προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο νέο όργανο συμμετέχουν επίσης από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κώστας Σάββας, και από τα Τρίκαλα, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Θωμάς Ψείρας.

Μετά το Πάσχα νέα όργανα

Να σημειωθεί, πως μετά το Πάσχα αναμένεται να συγκροτηθεί και τοπικά η πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, η οποία επίσης θα είναι διορισμένη και κατ’ αναλογία της εκλογικής επιρροής όλων των υποψηφίων.

Παράλληλα αναμένονται πρωτοβουλίες σε καθαρά πολιτικό επίπεδο. Προτεραιότητα για τη Φώφη Γεννηματά είναι από εδώ και στο εξής η προώθηση της προγραμματικής πρότασης των 12+1 σημείων που παρουσιάστηκε ενώπιον των συνέδρων, στοχεύοντας στην πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στην εξασφάλιση ενός εναλλακτικού σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αμέσως μετά από το Πάσχα, και με την ολοκλήρωση της σύνθεσης των οργάνων του κόμματος και μέχρι το καλοκαίρι, κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής θα «οργώσουν» την Ελλάδα, μεταφέροντας σε κάθε άκρη της το πρόγραμμα, τη διακήρυξη και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για σειρά θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη. Κυρίως δε, θα αναπτύσσουν το Πρόγραμμα Ελλάδα, που περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, ανάλογα με τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες της.

Προγραμματίζονται επίσης, μεταξύ άλλων σειρά θεματικών εκδηλώσεων, αλλά και άλλου τύπου δράσεις, προκειμένου το Κίνημα Αλλαγής να προσεγγίσει κοινά που δεν μετέχουν εύκολα σε κομματικές διαδικασίες παραδοσιακού τύπου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου