ΤΟΠΙΚΑ

Κινητικότητα στην εμπορική αγορά του Βόλου

κινητικότητα-στην-εμπορική-αγορά-του-59576

Βγήκε ο καταναλωτής από το σπίτι και ενόψει Πάσχα επισκέπτεται τα καταστήματα. Σφύζει από κινητικότητα η εμπορική αγορά του Βόλου και οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να χαμογελούν. Οι πιο ευνοημένοι είναι οι έμποροι με είδη ένδυσης και υπόδησης.

Άλλαξε το σκηνικό στην εμπορική αγορά του Βόλου και έφυγε η κατήφεια και η απογοήτευση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλης Οντόπουλος, είπε ότι στην αγορά υπάρχει πολύς κόσμος, συνεχής ροή, ενώ την τιμητική τους έχουν τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδυσης.

Τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν επάρκεια προϊόντων σε πολύ καλή ποιότητα και ελκυστικές τιμές. Ενόψει του Πάσχα ανανέωσαν τα εμπορεύματά τους για να καλύψουν τις αγορές των ημερών.

Η κίνηση στην αγορά ξεκίνησε προχθές Μ. Δευτέρα. Ο κ. Οντόπουλος είπε ότι η Κυριακή των Βαΐων δεν κινήθηκε όπως ο εμπορικός κόσμος περίμενε, καθώς παρουσίασε κίνηση μόνο σε ώρες αιχμής. Οι καταναλωτές προτίμησαν να πάνε στις καφετέριες, τα τσιπουράδικα και τα μεζεδοπωλεία.

Προχθές Μ. Δευτέρα, σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά επανήλθε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα, ενώ αντίστοιχα καλή εικόνα υπήρχε και χθες.

Εντούτοις, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου δεν μπορεί ακόμη να έχει εικόνα για την πορεία των γιορτών. «Η αγορά παραμένει μουδιασμένη λόγω του αρνητικού τριμήνου που προηγήθηκε. Τώρα αναμένουμε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται κινητικότητα. Όμως ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσουμε για τις αγορές», επισήμανε ο ίδιος.

Το ωράριο των καταστημάτων

Σήμερα Μ. Τετάρτη και αύριο Μ. Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ, ενώ το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου