ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών στο Νότιο Πήλιο

στήριξη-για-την-αποκατάσταση-των-ζημι-59763

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Νικόλαο Φορτούνα, παρουσία των αντιδημάρχων Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, Ευάγγελου Νασιόπουλου και Ευάγγελου Τσιρεμπόλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εκτεταμένες ζημιές που υπέστη πρόσφατα η περιοχή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Η δημοτική αρχή προέβη σε μια λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των αποκαταστάσεων που απαιτούνται, και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτική ήταν η συζήτηση και για τις δυνατότητες ένταξης έργων του δήμου στα δύο προγράμματα «Φιλόδημος» που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, ιδίως ως προς τις επερχόμενες προσκλήσεις για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σαφές ότι ο δήμος θα στηριχθεί ως προς τα ζητήματα της αποκαταστάσεως ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης και για άμεσες επεμβάσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ σε συνεννόηση με τους συμβούλους του θα εξεταστούν και όσα έργα μπορούν να επιλεχθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου