ΤΟΠΙΚΑ

Χειροθεσία νέου Πνευματικού στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

χειροθεσία-νέου-πνευματικού-στην-αγί-59788

Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης, όπου το περίφημο Τροπάριο της Κασσιανής απέδωσε η γυναικεία χορωδία «Αι Άδουσαι», υπό την δ/νση της Δομεστίκαινας κ. Σέβης Μαζέρα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η διήκουσα έννοια όλης αυτής της περιόδου είναι η μετάνοια, η αλλαγή του νου, η αποφασιστική στάση του ανθρώπου να δει μέσα του, να παραδεχτεί την ασθένεια της ψυχής του και να ζητήσει το έλεος και την θεραπεία, δηλ. την συγχώρηση. Όσο γνωρίζουμε τον εαυτό μας, αναγνωρίζουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και τις πτώσεις μας, τις πιο λεπτές πτυχές της αμαρτίας που κατατρώει το είναι μας.

Είναι αλήθεια πως ο άνθρωπος έχει μία ροπή προς την αμαρτία, όμως ο Χριστός έγινε άνθρωπος για εμάς, ταπεινώθηκε, γνώρισε, για την αγάπη μας, τον σταυρικό θάνατο, για να μας δώσει την δυνατότητα να νικήσουμε τον θάνατο, δηλ. την αρρώστια της αμαρτίας και να ζήσουμε μαζί Του. Η αμαρτωλή γυναίκα που προβάλλεται απόψε ένιωσε την λαχτάρα να απελευθερωθεί από την αμαρτία, ένιωσε ότι ο Χριστός είναι ο λυτρωτής Της, που μπορούσε να ανταποκριθεί στην δική της αγάπη και ξεπέρασε κάθε ντροπή, ζητώντας συγγνώμη, την ώρα που Μαθητής ετοίμαζε την προδοσία.

Ο Νυμφίος Ιησούς είναι Αυτός που συγχωρεί και ενώπιόν Του δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία, όταν η μετάνοια είναι αυθεντική. Η Μετάνοια, μέσα από το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ανοίγει τον δρόμο της ενότητας με τον Χριστό και μεταξύ μας, είναι το νέο βάπτισμα, που μας δίδει την δυνατότητα να κοινωνούμε την αγάπη του Χριστού και να συμμετέχουμε στο Μυστήριο της Ευχαριστίας».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αξία του Μυστηρίου και το κορυφαίο έργο που επιτελούν οι Πνευματικοί – Εξομολόγοι, αναλαμβάνοντας να επιτελέσουν έργο Χριστού, να συγχωρήσουν αμαρτίες και να ανοίξουν για τους μετανοούντες τον δρόμο της σωτηρίας. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος προχείρισε σε πνευματικό τον νέο εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ Παπανικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου