ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο η Ελένη Τσαλιγοπούλου

στο-βόλο-η-ελένη-τσαλιγοπούλου-851206

Τους πολυπληθείς Bολιώτες φίλους της θα συναντήσει η δημοφιλής Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα εμφανιστεί την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 10.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων “Νικόλας” στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Η εμφάνιση στο Βόλο εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας που διανθίζεται από τραγούδια τα οποία περιέχονται στον πολύ επιτυχημένο, τελευταίο της δίσκο και συνοδεύονται από μια ξεχωριστή νέα μπάντα, καθώς και την μελωδική παρουσία του Δημήτρη Μπαρμπαγάλα, στις ενορχηστρώσεις και την κιθάρα. Η μοναδική φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, σε συνάρτηση με την ανεξάντλητη ενέργειά της, υπόσχονται μια ξεχωριστή, κεφάτη βραδιά. Ο νικητής του φετινού Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης Σταύρος Σιόλας στο πλάι της Ελένης χρωματίζει με την ιδιαίτερη και εκφραστική φωνή του την παράσταση.
Η παρουσία του σαξοφωνίστα David Lynch είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη όπως και η συμμετοχή της υπόλοιπης παρέας, που απαρτίζεται από σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Πάνος Τόλιος τύμπανα, Γρηγόρης Φλέσσας πλήκτρα, Μανώλης Λούτας μπάσο και Ανδρέας Καραντίνης μπουζούκι, στον φρέσκο ήχο και τη νέα ματιά στο υλικό της Ελένης. Την επιμέλεια και την σκηνοθεσία του προγράμματος έχει η Τάνια Τσανακλίδου.
Η μπριόζα Ελένη Τσαλιγοπούλου, κατέχει αναμφίβολα ξεχωριστή θέση στην ελληνική μουσική σκηνή και έχει κατακτήσει εν δικαίω τις καρδιές των απανταχού μουσικόφιλων. Η πορεία που διαγράφει στο μουσικό στερέωμα είναι γεμάτη από ποιοτικά ηχοχρώματα και συνεργασίες που διακρίνονται για την ποιοτική τους διάσταση. Η φωνή της θυμίζει έντονα παλιές εποχές, δίσκους 78 στροφών και την αξέχαστη Μαρίκα Νίνου, που άφησε εποχή. Κάθε καινούργιο δισκογραφικό της βήμα είναι κομμάτι μιας νέας μουσικής πρότασης, που εξελίσσεται διαρκώς. Το 2005 ένα όνειρο χρόνων για την Ελένη Τσαλιγοπούλου έγινε πραγματικότητα με την κυκλοφορία του album «Αγαπημένο Μου ημερολόγιο» που περιλαμβάνει αποσπάσματα από παραστάσεις της με βάση το δημοτικό/ παραδοσιακό τραγούδι. Στο «Αγαπημένο Μου ημερολόγιο» ακούγεται με σύγχρονη άποψη το δημοτικό και το λαϊκό τραγούδι στις πιο ζωντανές στιγμές του. Η ελληνική μουσική παράδοση της Μακεδονίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου διεκδικεί τη θέση που της αξίζει στο παρόν, είτε πρόκειται για τα χάλκινα της Νάουσας και τις κρητικές λύρες είτε για τα διαχρονικά νησιώτικα και φτάνει μέχρι τα πασίγνωστα λαϊκά τραγούδια της Σμύρνης.
Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το «Κάθε τέλος κι αρχή». Η Ελένη Τσαλιγοπούλου συνεργάζεται πάλι με τον Κώστα Λειβαδά που αυτή τη φορά υπογράφει όλα τα τραγούδια(σε δύο τραγούδια οι στίχοι είναι του Μάνου Ελευθερίου, σε ένα του Οδυσσέα Ιωάννου ενώ υπάρχει και ένα μελοποιημένο ποίημα του Μανώλη Αλεξίου) Το τραγούδι «Μαζί ως το ξημέρωμα» είναι ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα που εμφανίζεται μαζί της στην Άνοδο Πειραιώς. Στο τραγούδι «Μεταξουργείο» συμμετέχει η Σπείρα Σπείρα. Για πρώτη φορά η Ελένη Τσαλιγοπούλου συνεργάζεται με αρκετούς σημαντικούς ενορχηστρωτές από τους Μίκρο και τον Soumka ως τον Γιώργο Ζαχαρίου και τον Γιώργο Ανδρέου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου