ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΒ: Εδώ και τώρα τεκμηριωμένα στοιχεία για την ΑΓΕΤ

εκβ-εδώ-και-τώρα-τεκμηριωμένα-στοιχεί-60975

“Την απόλυτη τεκμηρίωση των απόψεων, που θεωρούν την «λειτουργία της ΑΓΕΤ ως προκαλούσα τεράστια προβλήματα στην δημόσια υγεία», αξιώνει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, από την οποία σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση.

Η Διοίκηση του ΕΚΒ στρέφεται και κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, τον οποίον καλεί να δώσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του για βλαπτικότητα της λειτουργίας του εργοστασίου και ζητεί «να φύγει από τον Βόλο το εργοστάσιο», όπως καταγράφει και σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΕΚΒ αναφέρονται τα εξής:

“Την απόλυτη τεκμηρίωση των απόψεων, που θεωρούν την «λειτουργία της ΑΓΕΤ ως προκαλούσα τεράστια προβλήματα στην δημόσια υγεία», αξιώνει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Και την αξιώνει όχι μόνον από εκείνους που εκφέρουν τις συγκεκριμένες απόψεις, αλλά και από εκείνους, που, ενώ τόσον καιρό τις ακούν, δεν προχωρούν –ως έχουν υποχρέωση– στη διακρίβωση της αλήθειας ή μη των ισχυριζομένων, έτσι ώστε τα πράγματα να αντιμετωπισθούν όπως ορίζουν οι Νόμοι, όπως επιβάλλει η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και όπως η απρόσκοπτη διασφάλιση του εργασιακού δικαιώματος χιλιάδων εργατικών οικογενειών, που αποζούν από την ΑΓΕΤ, απαιτεί.

Το Ε.Κ. Βόλου δεν κάνει εκπτώσεις όταν πρόκειται για ζητήματα που άπτονται της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι και θα παραμείνει Θεσμικό Συνδικαλιστικό Όργανο Εργατοϋπαλλήλων, που επιβάλλεται να βγάζουν το ψωμί τους σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και προς τον σκοπό αυτόν έχει αναγάγει το ζήτημα τούτο σε πρώτιστο στόχο του.

Έχει κατ’ επανάληψιν (και έως σημείου κορεσμού) πρωτοστατήσει σε εκστρατείες ενημέρωσης και αφύπνισης των εργαζόμενων, των τοπικών Φορέων και των επιφορτισμένων με την προστασία των εργαζόμενων αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών και για τον λόγο αυτόν δεν ανέχεται, τώρα, να αντιμετωπίζεται ένα τόσον σοβαρό ζήτημα, με όρους άλλους εκτός από εκείνους που αποδεικνύουν ή καταρρίπτουν ισχυρισμούς ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζόμενων και των συμπολιτών από την καύση RDF από την ΑΓΕΤ.

Το ΕΚΒ καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Δραμητινό, ο οποίος υποστηρίζει την «βλαπτικότητα της λειτουργίας της ΑΓΕΤ», ζητώντας, μάλιστα, «να φύγει από τον Βόλο το εργοστάσιο», αλλά και όσοι έχουν στα χέρια τους, στα υπηρεσιακά συρτάρια τους ή στα πολιτικά γραφεία τους στοιχεία αδιάσειστα για το ότι οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ και οι κάτοικοι γύρω από αυτήν κινδυνεύουν από (παντοειδείς) ρύπους της, να δημοσιοποιήσουν εδώ και τώρα αυτά τα στοιχεία.

Αυτό και μόνον αυτό συνιστά πραγματική τεκμηρίωση -και άρα ορθό «δείκτη»- για τις περαιτέρω επιβαλλόμενες ενέργειες και όχι οι αναπόδεικτες «επιστημονικές» υποθέσεις, οι ενδεχομένως υποκειμενικές εκθέσεις και τα πορίσματα της ίδιας της Εταιρίας και οι εκάστοτε πολιτικοί («τροχιοδεικτικοί» των στοχεύσεων) λόγοι και αφορισμοί.

Το ΕΚΒ αγωνίζεται όχι μόνον για να έχουν οι εργαζόμενοι δουλειά, αλλά πρωτίστως για να είναι και γεροί και ασφαλείς όσοι δουλεύουν. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπει και σε κανέναν να «δουλεύει» τους εργαζόμενους ούτε να τους βάζει να εργάζονται για τους στόχους του!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου