ΤΟΠΙΚΑ

«Εγκεφαλικά»… μοίρασε η ΔΕΥΑΜΒ

εγκεφαλικά-μοίρασε-η-δευαμβ-61130

«Εγκεφαλικά» μοίρασε πασχαλιάτικα… σε καταναλωτές στα Πευκάκια Βόλου η ΔΕΥΑΜΒ με την αποστολή διπλών λογαριασμών ύδρευσης. Καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν δύο λογαριασμούς μαζί και μάλιστα υπέρογκα ποσά σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με διακοπή νερού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι λογαριασμοί παραλήφθηκαν χθες από τους καταναλωτές. Ο πρώτος αφορούσε για τις καταναλώσεις από 25/3/2017 έως και 26/6/2017 και είχε εκδοθεί στις 18/12/2017. Δεν το παρέλαβαν όμως μέσα στο Δεκέμβριο παρά μόλις χθες μαζί με τον δεύτερο λογαριασμό που εκδόθηκε. Ο δεύτερος λογαριασμός αφορούσε για καταναλώσεις από 27/6/2017 έως και 4/10/2017 και εκδόθηκε ένα μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία παραλαβής του δηλαδή στις 9/3/2017.

Ανοίγοντας τους λογαριασμούς οι καταναλωτές έπαθαν… «εγκεφαλικά». Άλλος καλείται να πληρώσει ποσό 210 ευρώ, άλλος 380 ευρώ και ένα τρίτο νοικοκυριό στην ίδια περιοχή ποσό 599 ευρώ. Και οι τρεις λογαριασμοί φέρουν την ένδειξη προς διακοπή, διότι έχουν «διπλώσει» αν και όχι με ευθύνη των καταναλωτών που τους παρέλαβαν και τους δύο μαζί.

Όπως είναι γνωστό, από το περασμένο φθινόπωρο, η ΔΕΥΑΜΒ είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη της εκτύπωσης, εμφακέλωσης και διανομής των λογαριασμών ύδρευσης. Επειδή μάλιστα είχαν κατατεθεί ενστάσεις και η διαδικασία είχε καθυστερήσει, η διοίκηση της επιχείρησης είχε διευκρινίσει ότι οι λογαριασμοί θα φθάσουν καθυστερημένα στους καταναλωτές. Είχε επίσης διευκρινίσει ότι οι χρεώσεις θα πάνε πίσω κατά ένα ή δύο τρίμηνα, χωρίς οι καταναλωτές να χρειαστεί να πληρώσουν δύο ή τρεις λογαριασμούς μαζί.

Ωστόσο όπως διαμαρτύρονταν χθες κάτοικοι στα Πευκάκια, παρέλαβαν δύο λογαριασμούς μαζί έναν που είχε εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και έναν που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέλθουν στη ΔΕΥΑΜΒ για να κάνουν διακανονισμό πληρωμής σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό.

Πρόβλημα με τη διανομή των λογαριασμών, είχε σημειωθεί προ ημερών και στην Αγριά, όπου δημότης βρήκε στο γραμματοκιβώτιό του δέκα λογαριασμούς που αντιστοιχούσαν σε καταναλωτές σε άλλες διευθύνσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου