ΛΑΡΙΣΑ

Koυρέτας κατά Αγοραστού για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

koυρέτας-κατά-αγοραστού-για-το-πανεπιστ-61141

Στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας, τον ακαδημαϊκό χάρτη, το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όσα γίνονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σχολιάζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην αντιπρύτανης Δημήτρης Κουρέτας. Ειδικότερα κατακεραυνώνει τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του στα social media γράφει:

«Την περίοδο που ήμουν αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας, είχαμε εκπονήσει ολόκληρο πρόγραμμα για το πως πρέπει να αναπτυχθεί η Θεσσαλία σε σχέση με τον ακαδημαϊκό χάρτη. Βασική προϋπόθεση ήταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό εγκρίθηκε όχι μόνο από την Περιφέρεια αλλά και από την Ευρ. Επιτροπή και στην επίσκεψη των κοινοτικών πήραμε πολλές εύσημα.

Το σχέδιο αυτό ουσιαστικά το κατήργησε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, παγώνοντας το και καταργώντας όλο το συμβούλιο και αντικαθιστώντας το από άλλα πρόσωπα της απόλυτης επιρροής του, για αυτό και από τότε δεν έχει γίνει τίποτα στον τομέα αυτό, παρόλο που η αποστολή μας ήταν απόλυτα επιτυχής. Θα μιλήσω για αυτό όμως όταν θα γίνουν εκλογές για να μάθει ο κόσμος τα αίσχη που γίνονται στην Περιφέρεια. Αντίθετα με άλλες περιφέρειες όπως η Ήπειρος, η Κρήτη, η Πάτρα.

Σε αυτό το σχέδιο προβλεπόταν Αγροδιατροφικό Κέντρο στη Θεσσαλία με κέντρο τη Λάρισα και φυσικούς χώρους την Αβερώφειο και το αγρόκτημα του ΤΕΙ. Μάλιστα είχαν πιστωθεί και 5 εκατ. ευρώ στο εγχείρημα.

Διαβάζω με έκπληξη την πρόταση για αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου μας που περιλαμβάνει ουσιαστικά την κατάργηση των Σχολών Γεωπονίας και αντικατάσταση τους από τμήματα δημιουργικής γραφής, πολιτιστικής καινοτομίας, πολυμέσων κλπ.

Θεωρώ όλη αυτή τη συζήτηση λάθος και λυπάμαι.
Θέλουμε να παράγουμε ανέργους που θα πηγαίνουν στο Βέλγιο για να βρουν δουλειά; Ή θέλουμε πτυχιούχους που θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας;

Η Ελασσόνα είναι το κέντρο της τυροκομίας της πατρίδας μας και κανονικά σε κάθε σοβαρό κράτος, θα υπήρχε Σχολή τυροκομίας όχι ΤΕΙ αλλά ΑΕΙ.

Όπως ο Αβέρωφ πριν 50 χρόνια επειδή έβλεπε μπροστά έστειλε τους Μετσοβίτες στην Ιταλία και τώρα το Μετσοβόνε έχει 18 ευρώ το κιλό.
Τι να τις κάνουμε τις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λάρισα όταν επιχειρήσεις δεν υπάρχουν;
Κρίμα…»

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου