ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία εκδήλωση του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ στο Δημαρχείο Βόλου

με-επιτυχία-εκδήλωση-του-ιπποκαμπου-σ-62068

Εκδήλωση – ομιλία από την κ. Βαλεντίνα Κόρδη, Προπονήτρια Αλλαγής Τρόπου Σκέψης και Υψηλής Απόδοσης στην Εργασία, με θέμα «Αλλάζουμε Τρόπο Σκέψης, Αλλάζουμε Ζωή» πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Μαρτίου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείο Βόλου, με την συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Στόχος της ομιλίας ήταν να βοηθήσει τους πολίτες του Βόλου να ενεργοποιήσουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και να αναπτύξουν μία νοοτροπία που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν πιο αποδοτικά στις δυσκολίες της καθημερινότητας, να πετύχουν προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και να αλλάξουν τις συνθήκες της ζωής τους προς το καλύτερο.

Αυτό που τόνισε η κα. Βαλεντίνα Κόρδη στην ομιλία της είναι η σημαντικότητα του να αναπτύξουμε έναν μηχανισμό σκέψης που θα εστιάζει στην εξεύρεση λύσεων και την παράκαμψη των εμποδίων στη ζωή μας και σε όσα ήδη διαθέτει ο καθένας από εμάς (πόρους, δεξιότητες, γνώσεις κτλ.) προκειμένου να τα αξιοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να πετύχει θετικές αλλαγές και όχι να εμμένουμε στο πρόβλημα και στο τί δεν μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μάθουμε να αντικαθηστούμε την ερώτηση «Γιατί δεν μπορεί να γίνει;» με το «Πώς μπορεί να γίνει;»

Υπενθύμισε τέλος στους συμμετέχοντες ότι είναι ώρα να λειτουργήσουμε ανθρωποκεντρικά και να δώσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα την αξία που του πρέπει, τόσο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, όσο και στις επαγγελματικές.

Να θυμηθούμε αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η αγάπη, το νοιάξιμο και να συμβάλλουμε ο καθένας από εμάς με ό,τι διαθέτει ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δικής μας ζωής, αλλά και των άλλων.

Σημασία, δεν έχει απλώς να θέλουμε να γίνουν θετικές αλλαγές, αλλά να παίρνουμε την ευθύνη να κάνουμε και εμείς τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν πραγματικότητα.

Την εκδήλωση – ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος απεύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Ανδρέας Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Δημ. Ενοτήτων κ. Χρήστος Στεφόπουλος, η Πρόεδρος της ΧΕΝ Βόλου κα Πηνελόπη Παπαθανασίου, η κα Έφη Κόρτσα- Κοινωνική Λειτουργός από την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων από την Μεσογειακή Αναιμία Βόλου κα Δέσποινα Λουκάκη, η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί & οι Σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου, η Αστυνόμος Β΄ του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου κα Εμμανουηλίδου Ευφροσύνη, εκπρόσωποι της φιλανθρωπικής γυναικείας δράσης Βόλου “ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ”, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κα Παπαβαϊτση Γεωργία, ο υπεύθυνος της δομής Βόλου “Κέντρου Αυτιστικών” κ. Ευάγγελος Τσόκας, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου κα Φωτεινή Γρηγορίου.

Το Δ.Σ. του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ με ανακοίνωσή του ευχαριστεί και δημόσια την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αναστασία Μορφογιάννη, η οποία – όπως επισημαίνεται από τον Σωματείο- τα τελευταία χρόνια αποτελεί πολύτιμο συμπαραστάτη και αρωγό στις δράσεις του Σωματείου, καθώς το Δήμο Βόλου και ιδιαίτερα την κα Βαλεντίνα Κόρδη, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και με πολύ μεγάλη προθυμία στην πρόσκληση του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου