ΤΟΠΙΚΑ

Παρατηρητής σήμερα ο Ολυμπιακός… με το μυαλό στον ΠΑΟΝΕ

παρατηρητής-σήμερα-ο-ολυμπιακός-με-τ-851206

Παρατηρητής είναι σήμερα ο Ολυμπιακός που έχει ρεπό στην 28η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ ο επόμενος αντίπαλός του παίζει αύριο και για την 29η αγωνιστική του βορείου ομίλου τα έξι από τα οκτώ παιχνίδια θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη 25 Απριλίου, ενώ οι αναμετρήσεις ΠΑΟΝΕ-Ολυμπιακός Β. και Πιερικός-Α.Ε. Γιάννενα θα γίνουν μία μέρα αργότερα, την Πέμπτη 26/4. Κι αυτό γιατί το ματς Α.Ε. Γιάννενα- ΠΑΟΝΕ θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα.
Καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει στην φετινή σεζόν είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, που θέλει ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του να επιστρέψει στην Β Εθνική. Βέβαια για να πάρει σάρκα και οστά η άνοδος στην φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός θα πρέπει τουλάχιστον να διατηρήσει την 2η θέση την οποία κατέχει ως σήμερα. Σήμερα διεξάγεται η 28η αγωνιστική του Βορείου ομίλου με την ομάδα του Ολυμπιακού να κινδυνεύει μεν να βρεθεί στην τρίτη θέση με νίκη της Λαμίας επί του Ανδρούτσου, αλλά κινδυνεύει να φθάσει και στους πέντε βαθμούς διαφορά από τον Πιερικό που υποδέχεται τα Τρίκαλα. Οπότε όσο πιο πολύ περιπλέκεται η κατάσταση τόσο πιο σκούρα είναι τα πράγματα για το ερυθρόλευκο συγκρότημα. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» που σήμερα αύριο και την Τετάρτη θα παρακολουθούν θα κληθούν να δώσουν σε σύντομο διάστημα τα δύο καθοριστικά παιχνίδια με ΠΑΟΝΕ και Πιερικό, τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση ανόδου . Οι «ερυθρόλευκοι», όταν θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΝΕ την Πέμπτη στην Περαία Θεσσαλονίκης, θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα των δύο ομάδων που τους ακολουθούν αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία (Λαμία και Θερμαϊκός), με την πρώτη να αντιμετωπίζει κατά σειρά σήμερα την Άρτα (εντός) και τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας, ενώ ο Θερμαϊκός θα παίξει σήμερα με τον Εθνικό Κατερίνης στη Θέρμη και με τη Δόξα Γρατινής την προσεχή Τετάρτη στην Κομοτηνή.
Γι αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει πάνω από όλα να κάνει δικά του όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια
και να ελπίζει και σε στραβοπατήματα των αντιπάλων, γιατί δεν αρκεί μόνο η δική του άψογη παρουσία στα έξι παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος.

Η προετοιμασία
Σε δυνατούς ρυθμούς προπονήθηκαν χθες οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές με το τεχνικό τιμ να τους βγάζει το λάδι με ασκήσεις αντοχής και πρέσινγκ. Τα ευχάριστα νέα έχουν να κάνουν με την επιστροφή του Σωκράτη Μπουντούρη μετά τον τραυματισμό του . Σε αντίθεση όμως με τον 30χρονο Καρδιτσιώτη, με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Βεργώνης και Διαμάντης παραμένοντας τραυματίες όπως και ο Νίκος Αντωνίου. Η επιστροφή του Βεργώνη είναι βέβαιη για την αναμέτρηση της Πέμπτης, όμως η κατάσταση του 22χρονου Διαμάντη είναι πιο δύσκολη και η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να παραμένει, αλλά είναι σίγουρο πως ο παίκτης έχει μείνει πίσω σε προπονήσεις. Όσοι έπαιξαν στο χθεσινό φιλικό θα ακολουθήσουν αποκατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα συνεχίσουν κανονικά το πρόγραμμα, μιας και από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για την αναμέτρηση της Πέμπτης που θα λείπει ο Μασάντο λόγω τιμωρίας.

3-1 το φιλικό με Αγία Παρασκευή
Μια καλή προπόνηση κάναν όσοι παίκτες αγωνίστηκαν χθες ενάντια στην Αγία Παρασκευή στη Χλόη κερδίζοντας παράλληλα με 1-3. Το τεχνικό τιμ χρησιμοποίησε τον Γεώργογλου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ως αριστερό μπακ τον Βαλέριο Ακριτίδη, ως δεξί τον Καψιώτη, ενώ στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκαν οι Καρατζάς και Κόκκας. Στο κέντρο οι Χατζής και Παρίσης
ήταν τα αμυντικά χαφ και στις πλευρές βρέθηκαν οι Γεωργιάδης από αριστερά και Μητράκας στα δεξιά. Στην επίθεση τον Γιακάκογλου βοηθούσε ο Ντέρτσας που αντιμετώπισε έστω και σε φιλικό την πρώην του ομάδα. Οι παίκτες της Αγίας Παρασκευής προηγήθηκαν με τον Γκινίδη, ενώ ο Γεωργιάδης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 1-1 πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι του Ολυμπιακού πήραν την νίκη με ακόμη ένα τέρμα του Γεωργιάδη που σκόραρε με προβολή αλλά και με σουτ του Γιακάκογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεώργογλου, Ακριτίδης, Καψιώτης, Καρατζάς, Κόκκας, Παρίσης, Χατζής, Μητράκας, Γεωργιάδης, Ντέρτσας, Γιακάκογλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου