ΤΟΠΙΚΑ

Από σήμερα το εορταστικό ωράριο στην αγορά του Βόλου

από-σήμερα-το-εορταστικό-ωράριο-στην-α-63093

«Ανάσταση» στα ταμεία τους περιμένουν οι έμποροι του Βόλου για την πασχαλινή περίοδο. Η τοπική αγορά μπήκε από χθες σε γιορτινούς ρυθμούς, ωστόσο η κίνηση δεν κρίθηκε ικανοποιητική.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλη Οντόπουλο, ούτε η κίνηση ούτε οι αγορές από πλευράς των καταναλωτών ήταν ικανοποιητική χθες, Κυριακή, οπότε και τα καταστήματα λειτούργησαν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι μόνοι που κινήθηκαν λίγο περισσότερο ήταν παραδοσιακά οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στον τομέα του παιδικού ρούχου και παπουτσιού και τα εμπορικά καταστήματα με τις λαμπάδες. Οι νονοί και οι νονές έσπευσαν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το βαφτιστήρι και πάλι όμως η κίνηση δεν ήταν μεγάλη.

«Φέτος η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς δεν είναι την δυναμική που είχε η περσινή Κυριακή των Βαΐων. Και η κίνηση στην αγορά και οι τζίροι ήταν πεσμένοι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα. Πιστεύουμε ότι ίσως να τονωθεί η κίνηση μέσα στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινά», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Στο μεταξύ με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων μέλη της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου, που αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές, διαμαρτυρήθηκαν υπό τη μορφή διανομής φυλλαδίων στους εργαζόμενους στα εμπορικά, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της καταβολής του δώρου του Πάσχα.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Σημειώνεται ότι από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, η εμπορική αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας θα λειτουργεί με βάση το εορταστικό ωράριο, το οποίο έχει ως εξής:

Από σήμερα Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ, ενώ το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου