ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδια στην ΑΓΕΤ με διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς και προσαγωγές

επεισόδια-στην-αγετ-με-διαμαρτυρίες-α-63128

Επεισοδιακή ημέρα η χθεσινή στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, όπου επρόκειτο να εκφορτωθούν περί τους 2.000 τόνους RDF που προορίζονταν για συναποτέφρωση. Διαμαρτυρόμενοι -ενάντια στην καύση απορριμμάτων- πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών για περίπου εννέα ώρες έξω από την ΑΓΕΤ με στόχο να μπλοκάρουν την εκφόρτωση των δευτερογενών καυσίμων. Απαίτησαν και πέτυχαν την επί τόπου διενέργεια δειγματοληψιών, κλείνοντας την περιφερειακή οδό για περίπου μία ώρα. Δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, ο Στέλιος Λημνιός και ο Τάκης Κολώνιας προσήχθησαν από την αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης αν τελέστηκαν ποινικά αδικήματα.

Πληροφορίες που ήθελαν το Σάββατο το βράδυ, να φθάνει στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ νέα «καραβιά» με RDF κινητοποίησε χθες από το πρωί, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Από τις 11 το πρωί, μέλη της επιτροπής αλλά και εκπρόσωποι φορέων όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθ. Τσάμης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, βρέθηκαν στο σημείο για να μπλοκάρουν τυχόν απόπειρα εκφόρτωσης του εμπορεύματος.

Εως και τις δύο το μεσημέρι, δεν υπήρχε κινητικότητα για την εκφόρτωση των οχημάτων και οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Επί τόπου παρέμειναν δύο μέλη της Επιτροπής.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι, επιχειρήθηκε από την ΑΓΕΤ η εκφόρτωση του εμπορεύματος. Αμεσα ειδοποιήθηκαν τα μέλη της επιτροπής που έσπευσαν επί τόπου και ακινητοποίησαν το πρώτο φορτηγό που ήταν καθ’ οδόν από τις λιμενικές εγκαταστάσεις προς την πύλη του εργοστασίου, πάνω στον περιφερειακό, λίγο μετά τα φανάρια της παραλιακής οδού.

Διαμαρτυρόμενοι δεν άφηναν το φορτηγό να συνεχίσει την πορεία του ενώ σημειώθηκαν διαπληκτισμοί με τους εργαζόμενους. Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας.

Μέλη της επιτροπής έσκισαν μία από τις συσκευασίες με RDF που μετέφερε το φορτηγό και απαιτούσαν με παρέμβαση Εισαγγελέα να γίνουν άμεσα δειγματοληψίες στο υλικό που προορίζεται για καύση.

Μάλιστα προχώρησαν και σε αποκλεισμό του δρόμου από τις 7 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και δύναμη της Τροχαίας φρόντιζε για την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τελικώς, κλήθηκε στέλεχος της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας που πήρε δείγμα από το RDF. Δείγματα έλαβαν επίσης εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

Ακολούθησαν δύο προσαγωγές από την αστυνομία.

Από τις 8 το βράδυ και μετά, η συγκέντρωση διαλύθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν ομαλά στον περιφερειακό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου