ΤΟΠΙΚΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

η-τράπεζα-πειραιώς-στηρίζει-τις-μικρο-63947

Με τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα ενισχύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο 2018. Η Τράπεζα δίνει προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα υποστήριξης, με έμφαση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως έχει τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναπτύξει συνεργασίες με Εθνικούς φορείς, όπως με το ΕΤΕΑΝ για το ΤΕΠΙΧ Ι, καθώς και με Ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για το COSME, εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την παροχή ρευστότητας με προνομιακούς όρους στις ελληνικές μικρές – μεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

ΕΤΕΑΝ – ΤΕΠΙΧ Ι: Επιχειρηματική Επανεκκίνηση

Σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), η Τράπεζα συμμετέχει στην ενεργοποίηση του Ενδιάμεσου ΤΕΠΙΧ Ι. Το ΕΤΕΑΝ, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, διαθέτει πόρους συνολικού ύψους 192 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αυτών μέσω κεφαλαίων κίνησης ή/και επενδυτικών δανείων. Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και φθάνει έως 4,9%, σταθερό. Το ύψος των δανείων ανέρχεται έως 300.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης και 800.000 ευρώ για επενδυτικά δάνεια.

COSME: Ρευστότητα προς ΜμΕ

Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Τράπεζα συμμετέχει στο εγγυοδοτικό εργαλείο COSME που έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Στο πλαίσιο του COSME, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τομέα δραστηριοποίησης της κάθε επιχείρησης. Το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ, και ήδη η Τράπεζα επιδιώκει την επέκτασή της.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος COSME είναι:

  • η ενίσχυση της ρευστότητας με μειωμένες εξασφαλίσεις, καθώς παρέχεται εγγύηση COSME στο 50% της χρηματοδότησης,
  • η ευνοϊκή τιμολόγηση,
  • τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως:
    • COSME Πειραιώς Επιχειρείν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και την υλοποίηση επενδύσεων (ύψος χρηματοδότησης 30.000 – 750.000 ευρώ),
    • COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας έναντι μελλοντικών απαιτήσεων από πωλήσεις μέσω POS, (ύψος χρηματοδότησης 4.000 – 300.000 ευρώ ),
    • COSME Πειραιώς Επιχειρείν Κεφάλαιο Κίνησης Αγροεφοδιών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου των αγροτικών εφοδίων, (ύψος χρηματοδότησης 10.000 – 750.000 ευρώ).

Στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις

Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, κάτι που αποτυπώθηκε με ιδιαίτερη έμφαση το καλοκαίρι του 2017, όπου οι αφίξεις ανήλθαν σε 30 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα στα €14,7 δισ. Για το 2018, οι προβλέψεις για τις κρατήσεις κινούνται με άνοδο 15% έως 30%, γεγονός που βάζει τις βάσεις για μια νέα χρονιά-ρεκόρ.

Με γνώμονα τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μια νέα, πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει ειδικά επιλεγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, το ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360°.

Το «ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360°» βασίζεται σε έναν κύκλο 360 μοιρών που στοχεύει στην ολιστική στήριξη της τουριστικής επιχείρησης και περιλαμβάνει πέντε βασικές ενότητες.

  • Διαχειρίζομαι την επιχείρησή μου
  • Ενισχύω την επιχείρησή μου
  • Κάνω την επιχείρησή μου πιο ανταγωνιστική
  • Εξασφαλίζω την επιχείρησή μου
  • Αναπτύσσω την επιχείρησή μου

Συγκεκριμένα προσφέρεται:

  • Δυνατότητα να διαχειρίζονται τη ρευστότητα της επιχείρησής τους έξυπνα και αποτελεσματικά μέσω προνομιακού λογαριασμού όψεως, τερματικών αποδοχής καρτών POS, ηλεκτρονικής τραπεζικής καθώς και ολοκληρωμένων υπηρεσιών με προνομιακή τιμολόγηση.
  • Χρηματοδοτικές λύσεις και εξειδικευμένο/ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης για τις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή του εκάστοτε αναπτυξιακού νόμου
  • Δυνατότητα να γίνουν πιο ανταγωνιστικές με την προβολής τους στο yellowday, της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας online αγορών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς
  • Τεχνογνωσία που ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβουλευτικών υπηρεσιών του κέντρου βιώσιμης επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς
  • Εξασφάλιση μέσω σύγχρονων ασφαλιστικών προγραμμάτων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου