ΤΟΠΙΚΑ

Και σήμερα δηλώσεις για πανελλήνιες

και-σήμερα-δηλώσεις-για-πανελλήνιες-65105

Και σήμερα, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές των λυκείων της Μαγνησίας μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, μεταξύ 7 και 9 του μήνα, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Χθες, στις 12 περίπου το μεσημέρι, το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η εντολή της παράτασης έγινε άμεσα γνωστή στα κατά τόπους λύκεια που θα δέχονται και σήμερα αιτήσεις των μαθητών τους.

Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία εξέπνευσε χθες. Όπως έγινε γνωστό, το in line σύστημα «κρέμασε» χθες, ενώ την προηγούμενη ημέρα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν δυνατό να καταχωρηθούν αιτήσεις των υποψηφίων, δεδομένου ότι σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, όπως για παράδειγμα στο συγκρότημα Μουρτζούκου αλλά και στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου.

Σήμερα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων των μαθητών θα γίνει γνωστός και ο αριθμός των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πέρυσι στις πανελλαδικές συμμετείχαν 1.467 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια εκ των οποίων οι 1.170 τελειόφοιτοι μαθητές και οι 297 απόφοιτοι, 409 από τα Επαγγελματικά Λύκεια εκ των οποίων οι 348 τελειόφοιτοι και οι 61 απόφοιτοι, συνολικά δηλαδή 1.518 τελειόφοιτοι και 358 απόφοιτοι παλαιότερων ετών.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, αναμένεται να γίνει γνωστό και το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο θα είναι κατά μία ή δύο ημέρες μικρότερο σε σχέση με πέρυσι, λόγω της μείωσης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων Ιστορίας και Μαθηματικών Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Οσον αφορά το διδακτικό έτος για τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Λύκεια ΕΑΕ, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Οι γραπτές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες, θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ Τετραμήνου, στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου.

Μέχρι στις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με όλο το χρονοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου