ΤΟΠΙΚΑ

Διαπραγματεύσεις στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

διαπραγματεύσεις-στο-2ο-λύκειο-ν-ιωνία-477814

Υπό κατάληψη συνέχισε να τελεί και χθες το 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, ωστόσο οι μαθητές αποφάσισαν να ματαιώσουν την πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία που οργάνωναν, μιας και στο σχολείο βρέθηκε το πρωί ο αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς, προκειμένου να μιλήσει με τους μαθητές και τους καθηγητές και να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες για το γεγονός πως μετά από τις εργασίες επισκευής των αιθουσών, μετά την πτώση σοβά σε μαθητή του ίδιου σχολικού συγκροτήματος, δεν έγινε ο απαραίτητος καθαρισμός από το Δήμο Ν. Ιωνίας με αποτέλεσμα οι αίθουσες να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και να υπάρχει παντού σκόνη.

Χθες λίγο πριν τις 9 το πρωί στο σχολείο βρέθηκε ο αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος έλαβε μέρος στο σχολικό συμβούλιο παρουσία καθηγητών, μαθητών και γονέων. Ο ίδιος συζήτησε με τους μαθητές τα αιτήματά τους και αποφασίστηκε να σταλούν συνεργεία της Νομαρχίας μέσα στο σαββατοκύριακο για να καθαρίσουν όλες τις αίθουσες.

Οι μαθητές στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά το σχολικό συμβούλιο επεσήμαναν χαρακτηριστικά: «Θέτοντάς του το «μαχαίρι στο λαιμό» πιέσαμε οι εργασίες καθαρισμού να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο σαββατοκύριακα προκειμένου να μη χαθούν περισσότερες ώρες μαθήματος. Όσον αφορά στα υπόλοιπα αιτήματα, έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους».

Ο αντινομάρχης από την πλευρά του είπε στους μαθητές ότι έχει συμφωνηθεί πως η βαφή των οροφών θα γινόταν σταδιακά τα σαββατοκύριακα που δεν γίνονται μαθήματα και στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Επειδή όμως οι μαθητές παραπονούνται ότι από τις οροφές που αποξηλώθηκαν τα επιχρίσματα είναι αντιαισθητικά και πέφτουν σκόνες η διαδικασία της βαφής θα επισπευστεί.

Ενημέρωσε επίσης ότι ετοιμάζεται ήδη και μια δεύτερη εργασία και για αποξήλωση επιχρισμάτων και σε άλλες οροφές που αφορούν σε εργαστήρια, κοινόχρηστες αίθουσες κ.λ.π.

Μετά από τις εγγυήσεις που έλαβαν οι μαθητές αποφάσισαν να επιστρέψουν τη Δευτέρα στις αίθουσες για μάθημα. Βέβαια αν αντιληφθούν ότι δεν ξεκίνησαν οι εργασίες, τότε η κατάληψη θα είναι πάλι η απάντησή τους.

Τέλος υπό κατάληψη συνέχισε να τελεί και το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, οι μαθητές του οποίου ζητούν την άμεση συντήρηση του κτηρίου τους, μιας και καθίσταται επικίνδυνο από τις φθορές που υπάρχουν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου