ΤΟΠΙΚΑ

Εμφαση στα τοπικά προϊόντα

εμφαση-στα-τοπικά-προϊόντα-477834

Η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και οι επενδύσεις που είναι προσανατολισμένες στην κατεύθυνση του τουρισμού εντάσσονται στις προτεραιότητες του νεοεκλεγέντος δημάρχου Σκοπέλου, Γιώργου Μιχελή. Οπως υπογραμμίζει ο ίδιος μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» η φιλοσοφία των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν επί των ημερών του, έχουν ως επίκεντρο το σκεπτικό «να δώσουμε στην Σκόπελο μια ταυτότητα, η οποία εκτιμούμε ότι θα προέλθει από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού». Έχοντας θητεύσει επί μακρόν σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων Τραπεζικών Ομίλων, Οικονομολόγος γαρ, εκτιμά ότι το βασικό ζητούμενο είναι «να δώσουμε έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή του νησιού και κυρίως στα προϊόντα που κατέστησαν την Σκόπελο διάσημη, όπως τα δαμάσκηνα, το κρασί, οι ελιές, τα αμύγδαλα». Η καλλιέργεια και προώθηση των παραπάνω προϊόντων θα δώσει, όπως εκτιμάται, αναπτυξιακή ώθηση στο νησί καθώς λειτουργούν συμπληρωματικά σε σχέση με τις τουριστικές δραστηριότητες του καλοκαιριού. «Το ζητούμενο είναι η καλλιέργεια των προϊόντων να γίνει με σύγχρονες μεθόδους, τυποποίηση, σωστό μάρκετινγκ και εξαγωγές» σχολιάζει ο κ. Μιχελής.

Εξίσου σημαντική είναι κατά τον ίδιο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο περιπατητικός και θρησκευτικός. «Θα δώσουμε έμφαση στον δασικό πλούτο του νησιού και θα τον αξιοποιήσουμε, προκειμένου να τον γνωρίσει ο κόσμος και να έχει την δυνατότητα να τον απολαμβάνει πραγματοποιώντας περιπατητικές δραστηριότητες όχι μόνο στην διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί εφικτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» υπογραμμίζει ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου. Με βάση τα προαναφερθέντα και οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι προσανατολισμένες στον τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόθεση εκσυγχρονισμού των μαρίνων του νησιού, προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες των φίλων της θάλασσας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Στις προθέσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Σκοπέλου είναι παράλληλα η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι δημότες προκειμένου να μεταφέρουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Τα θέματα που θα τίθενται υπόψη της διαπαραταξιακής επιτροπής θα προωθούνται

κατά σειρά προτεραιότητας προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. «Η συγκεκριμένη επιτροπή, σημειώνει ο κ. Μιχελής, θα είναι αποδέκτης παραπόνων-εισηγήσεων, προτάσεων για να υπάρχει ευήκοον ους στο Δήμο, το οποίο να εκπροσωπεί όλους τους συνδυασμούς».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου