Η γαλάζια πολυκατοικία…

η-γαλάζια-πολυκατοικία-477914

 

Μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη να αποκρούσει με βδελυγμία τις κατηγορίες ότι αποτελεί δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση, σε περίπτωση που ευοδωθούν οι προσδοκίες της. Βεβαίως υπάρχει πάντα η «σωτηρία της χώρας» ως αιτία ή πρόφαση, αλλά οι αντίπαλοί της δύσκολα θα πεισθούν… Το σχέδιο της πρώην υπουργού είναι απλό: Μόλις συγκεντρωθούν δέκα βουλευτές η Δημοκρατική Συμμαχία θα έχει τη δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα το επιτρέπουν και ως εκ τούτου θα μπορεί με έτοιμο κόμμα να συμμετάσχει στο όποιο κυβερνητικό σχήμα συγκροτηθεί, σε περίπτωση που οι ανάγκες της διαχείρισης το επιβάλλουν.

Μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει τους πέντε (Χ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Κιλτίδης, Λ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης και φυσικά η ίδια), ενώ είναι στα σκαριά και η επόμενη πεντάδα: Σίγουρες προσχωρήσεις θα πρέπει να θεωρούνται αυτές της Έλσας Παπαδημητρίου, ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι αρκετά προχωρημένο είναι το «φλερτ» με τον Μ. Βορίδη του ΛΑ.ΟΣ. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του πρώην υφυπουργού Υγείας Θ. Γιαννόπουλου, γνωστού «ντορικού» οι πληροφορίες λένε ότι αν τελικώς παραμείνει στην πολιτική, καθώς σκέφτεται σοβαρά και το ενδεχόμενο ακαδημαϊκής καριέρας, τότε θα προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται επίσης η προσχώρηση του Γ. Γιακουμάτου, ενώ κάποιοι καλά πληροφορημένοι αναφέρονται και στο ενδεχόμενο προσχώρησης του βουλευτή Γ. Ιωαννίδη, χωρίς μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να διασταυρώνεται ακόμη επαρκώς. Ο πέμπτος βουλευτής είναι πολύ πιθανό να προέλθει όχι από τη Ν.Δ ή το ΛΑ.ΟΣ που είναι οι συγγενικοί χώροι αλλά από το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στην αυλή της Ντόρας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί -οι οποίοι δεν είναι μόνον επί χάρτου στο μεγαλύτερο μέρος τους- είναι γνωστοί και στη Ρηγίλλης και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως έχει λιγότερους λόγους να ανησυχεί. Έτσι εξηγούσαν χθες κύκλοι της Ν.Δ. την «υστερική» αντίδραση της Ρηγίλλης και την επιμονή για αποστασία, κατηγορία την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη την επέστρεψε σε συσκευασία δώρου στον Α. Σαμαρά, λέγοντας χθες ότι αποστασία σημαίνει να ρίξεις κυβέρνηση… Όπως και να ’χει το σήριαλ στη γαλάζια πολυκατοικία αρχίζει και αποκτά χαρακτηριστικά θρίλερ…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου