ΤΟΠΙΚΑ

Προκαλεί ζημιά το νεφελώδες τοπίο

προκαλεί-ζημιά-το-νεφελώδες-τοπίο-851206

Είναι περίπου ένα δίμηνο, από τότε δηλαδή αποκαλύφθηκε η αρχή του σκανδάλου με τα γαλάζια ομόλογα (διότι το τέλος ακόμη δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται) που στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος κυριαρχεί η κουβέντα για το αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, αν η «μπάλα» θα πάρει μόνο τον Τσιτουρίδη ή και άλλους, αν και γιατί ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πληροφορίες που κάθε τόσο μονοπωλούν την πρώτη θέση των ειδήσεων για καρατομήσεις υπευθύνων και τέτοια συναφή, δίνονται κυρίως από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.
Οσο οι πληροφορίες διαψεύδονται, με τη συνοδευτική αιτιολογία ότι ο πρωθυπουργός προβληματίζεται αν συμφέρει ή όχι κάποια κίνηση, τόσο από την επομένη αρχίζει ένας νέος χορός εκτιμήσεων και αναλύσεων.
Πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή σύσκεψη που γίνεται στο Μαξίμου. Επισήμως για τον προγραμματισμό του Δ ΚΠΣ, γι αυτό έχουν κληθεί και Περιφερειάρχες. Ανεπισήμως, σύμφωνα με τις «διαρροές», για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα απέναντι στο σκάνδαλο.
Οποια κυβερνητική απόφαση να υπάρξει, όποια πρωτοβουλία και να σχεδιασθεί για θέμα άσχετο προς τον διαρκώς επερχόμενο ανασχηματισμό ή για τον αιφνιδιασμό των εκλογών, αυτομάτως ακυρώνεται, αφού το ενδιαφέρον παραμένει σε άλλα θέματα.
Μπορεί η κυβέρνηση να εξυπηρετείται όσο παραμένει νεφελώδες το πολιτικό τοπίο, όμως ο τόπος ζημιώνεται. Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του άμεσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου