ΤΟΠΙΚΑ

Μέτωπο κατά των εξαρτήσεων

μέτωπο-κατά-των-εξαρτήσεων-67766

Δράσεις αντιμετώπισης των επικίνδυνων – εξαρτητικών συμπεριφορών στα σχολεία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Σποράδων. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων παραβατικών και εξαρτητικών συμπεριφορών μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και την πρόληψή τους, και γι’ αυτό τον λόγο διαμορφώθηκε κοινό σχέδιο δράσης για τη σχολική χρονιά 2017-2018 του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και τους Σχολικούς Συμβούλους Μαγνησίας.

Ορισμένα βασικά συμπεράσματα και παραδοχές που προέκυψαν από τη μέχρι σήμερα υλοποίηση των παραπάνω δράσεων είναι η ανάγκη διαμόρφωσης καλών πρακτικών προσέγγισης και αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον, με την συνδρομή εντεταλμένης ομάδας, που θα διαχειριστεί με τους ανάλογους χειρισμούς και σχέδιο δράσης, τις επικίνδυνες συμπεριφορές μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Στο επίκεντρο έχει τεθεί η ενεργοποίηση των Ομάδων Διαχείρισης Πρόληψης μέσα σε κάθε σχολική μονάδα για την ευαισθητοποίηση διευθυντών και συλλόγου εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου