ΤΟΠΙΚΑ

Ο χειρότερος Μάρτιος για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας

ο-χειρότερος-μάρτιος-για-τους-ξενοδόχ-67774

Για εξαιρετικά μειωμένη κίνηση μιλούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν ξεπέρασε το 50% ο μέσος όρος των ποσοστών πληρότητας που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της εορτής της 25ης Μαρτίου. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, επεσήμανε ότι «ούτως ή άλλως ήταν ένα απλό Σαββατοκύριακο, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, τα μηνύματα που καταφθάνουν ενόψει του Πάσχα είναι πιο ενθαρρυντικά, σε σύγκριση με την προχθεσινή τουριστική κίνηση. Τα ποσοστά πληρότητας ενόψει Πάσχα, υπολογίζονται στο 70% σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα, και 50% περίπου στις υπόλοιπες περιοχές – μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό ενόψει της θερινής περιόδου, αλλά όπως παρατηρεί ο κ. Ζαφείρης, δεν επαρκούν τρεις μήνες για να καλύψουν τις υποχρεώσεις ενός χρόνου, ενώ το αίτημα για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου παραμένει.

Παράλληλα τα καταλύματα των νησιών των Βορείων Σποράδων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Μαΐου, διότι «είναι μεγάλο το διάστημα που μεσολαβεί από το Πάσχα μέχρι την έναρξη της σεζόν», όπως εξηγεί η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου