ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς προσωπικό πασχαλιάτικα Δήμοι της Μαγνησίας

χωρίς-προσωπικό-πασχαλιάτικα-δήμοι-τ-69136

Κίνδυνο να αποδεκατιστούν από προσωπικό μέσα στη γιορτινή περίοδο του Πάσχα, οπότε και οι ανάγκες σε επίπεδο καθαριότητας πολλαπλασιάζονται λόγω της έλευσης τουριστών, διατρέχουν οι διευθύνσεις καθαριότητας στους δήμους της Μαγνησίας. Οι τελευταίες συμβάσεις των συμβασιούχων-παρατασιούχων λήγουν στις 30 Μαρτίου, και είναι αμφίβολο αν το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει προλάβει έως την ερχόμενη Παρασκευή να προχωρήσει στους μόνιμους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Εργαζόμενοι αλλά και δήμοι που κινδυνεύουν να μην μπορέσουν από την ερχόμενη εβδομάδα να λειτουργήσουν ακόμη και στον βασικό τομέα αποκομιδής των απορριμμάτων, ζητούν παράταση των συμβάσεων μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις.

Σημειώνεται ότι για παράδειγμα στον Δήμο Βόλου και στην Υπηρεσία Καθαριότητας υπηρετούν σήμερα 74 συμβασιούχοι που απασχολούνται κυρίως στα απορριμματοφόρα. Αν οι συμβάσεις δεν ανανεωθούν και οι προσλήψεις των μονίμων δεν γίνουν έως την ερχόμενη Παρασκευή, θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, οι μόνιμες προσλήψεις θα πρέπει να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Και πάλι όμως στελέχη των υπηρεσιών καθαριότητας μιλούν για προσωρινά αποτελέσματα, που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει διαδικασία ενστάσεων και έλεγχος δικαιολογητικών πριν ανακοινωθούν τα επίσημα προβλήματα. «Κανείς δεν θα αφήσει τη δουλειά του αν δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα», ανέφερε στέλεχος σε Υπηρεσία Καθαριότητας του νομού Μαγνησίας.

Την ίδια ώρα, συμβασιούχοι ζητούν παράταση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων στον ΑΣΕΠ, καθώς την περασμένη Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή η ιστοσελίδα είχε πέσει και πολλοί δεν πρόλαβαν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους. Σε επίπεδο Μαγνησίας εκτιμάται ότι όλοι οι συμβασιούχοι πρόλαβαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, σε κάθε περίπτωση όμως ζητούν παράταση της διαδικασίας για όσους δεν πρόλαβαν και καταδικάζονται στην ανεργία. Μάλιστα, συμβασιούχοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στο aftodioikisi.gr «ψάξαμε πολύ, μιλήσαμε με πολλούς στο ΑΣΕΠ και το ανακαλύψαμε μέσα από μισόλογα και κρυμμένες κουβέντες. Αυτό που μεσολάβησε ήταν παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών που βιάζεται να βγουν γρήγορα τα αποτελέσματα για να σταματήσει τους αγώνες μας, ιδιαίτερα μετά τη στήριξη της ΚΕΔΕ σε αυτούς. Εκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι μας τρέμουν. Τρέμουν την οργή μας μετά την κοροϊδία τόσων χρόνων, με πρώτο απ’ όλους τον σημερινό υπουργό Σκουρλέτη που μας διαβεβαίωνε ότι «κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του». Γι’ αυτό θέλουν να κλείσουν «εδώ και τώρα το θέμα», νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μας κλείσουν και το στόμα. Όμως, να το ξέρουν, να τους το πείτε κι εσείς που μας στηρίζετε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Θα είμαστε πάντα εδώ, θα είμαστε πάντα, όπως την Τρίτη, μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών για να θυμίζουμε στον Σκουρλέτη ότι μας κορόιδεψε».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου